Επεισόδιο στον Βύρωνα: Κατάληψη στο Δημαρχείο πριν από ομιλία του Θεοδωρικάκου – Καταγγέλλει τον δήμαρχο η Νέα Δημοκρατία

 Επεισόδιο στον Βύρωνα: Κατάληψη στο Δημαρχείο πριν από ομιλία του Θεοδωρικάκου – Καταγγέλλει τον δήμαρχο η Νέα Δημοκρατία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΊΟΥ

Τον δήμαρχο Βύρωνα καταγγέλλει η ΝΔ και του καταλογίζει ευθύνες για το γεγονός ότι το δημαρχείο όπου είχε οριστεί ως χώρος για την πολιτική συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος με ομιλητή τον Τάκη Θεοδωρικάκο τελεί υπό κατάληψη.

Συμφωνα με την καταγγελία της ΝΔ «ο δήμαρχος της πόλης κ. Κατωπόδης, ενώ είχε συμφωνήσει στην παραχώρηση του χώρου στην ΝΔ, έχει βαριά ευθύνη για ακραία αντιδημοκρατική συμπεριφορά καθως τώρα δεν επιτρέπει ουσιαστικά την διεξαγωγή της συγκέντρωσης αφήνοντας μια χούφτα ατόμων να καταλάβουν το χώρο του δημαρχείου».

Τι έχει συμβεί; Στο δημαρχείο του Βύρωνα πραγματοποιείται κατάληψη από τη «Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη» ακριβώς ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη και σκοπός αυτής της κατάληψης είναι η ματαίωση της εκδήλωσης με ομιλητή τον Τάκη Θεοδωρικάκο λόγω της ιδιότητάς του ως υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Συμβολική κίνηση

Σε ανακοίνωσή της η «Συνέλευση αλληλεγγύης» κάνει λόγο για εκδικητική συμπεριφορά των αρχών κατά του Γ. Μιχαηλίδη και ζητώντας την αποφυλάκισή του τονίζει ότι «αποφασίσαμε να κάνουμε μια συμβολική κίνηση στο Δημαρχείο Βύρωνα όπου είναι προγραμματισμένη εκδήλωση, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.

»Ενορχηστρωτή σε συνέχεια άλλων, ενός αστυνομικού κράτους το οποίο, πέρα από όσα αναφέρθηκαν ήδη, διαχειρίζεται όλα τα προβλήματα της κοινωνίας με κατασταλτικούς όρους, δαπανά το δημόσιο χρήμα σε εξοπλισμούς και προσλήψεις αστυνομικών για να διαχειριστεί τον Covid-19, συνεισφέροντας έτσι στην πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, καταστέλει και συλλαμβάνει εργαζόμενους όταν διαμαρτύρονται για συνθήκες εργασίας και εκδικητικές απολύσεις, συνεχίζει την θανατοπολιτική των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, επιβάλει το κατασταλτικό δόγμα εντός των πανεπιστημίων.

»Ο συγκεκριμένος Υπουργός διαλαλεί ότι με δική του πρωτοβουλία η εκπαίδευση των αστυνομικών θα γίνεται πλέον στα πρότυπα των στρατιωτικών σχολών και ξέρουμε καλά ότι η στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας έχει στόχο να κάνει ακόμη πιο σκληρή την καταστολή απέναντι σε όποιον και όποια σηκώνει κεφάλι απέναντι στις πολιτικές τους».

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σε κοντινό χώρο

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στο Βύρωνα έχει προγραμματίσει για σήμερα το απόγευμα πολιτική συγκέντρωση στον χώρο του δημαρχείου της πόλης με ομιλητή τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο. Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Κατωπόδης, ενώ είχε συμφωνήσει στην παραχώρηση του χώρου στην ΝΔ, έχει βαριά ευθύνη για ακραία αντιδημοκρατική συμπεριφορά καθως τώρα δεν επιτρέπει ουσιαστικά την διεξαγωγή της συγκέντρωσης αφήνοντας μια χούφτα ατόμων να καταλάβουν το χώρο του δημαρχείου.

»Η συμπεριφορά του δημάρχου που υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη, κάθε λογικό άνθρωπο. Αυτή είναι στην πράξη η αντίληψη τους για τη δημοκρατία. Η τοπική οργάνωση θα πραγματοποιήσει κανονικά την συγκέντρωση σε κοντινό χώρο προκειμένου να υπάρξει μία έμπρακτη απάντηση στην συμπεριφορά αυθαιρεσίας και αλαζονείας του Δημάρχου».

Βολιδοσκόπηση

Σύμφωνα με το indymedia «αυτή τη στιγμή αστυνομικοί από την ασφάλεια της ΓΑΔΑ πήγαν στο Δημαρχείο του Βύρωνα με σκοπό να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις των συντρόφων και συντροφισσών που βρίσκονται μέσα. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες αρνήθηκαν οποιονδήποτε διάλογο. Παράλληλα, διάβασαν το κείμενο που εξηγεί τους λόγους αυτής της παρέμβασης. Όλοι/όλες τώρα στο Δημαρχείο του Βύρωνα προκειμένου να ματαιώσουμε την εκδήλωση με τον υπουργό ΠΡΟΠΟ Τ. Θεοδωρικάκο».

Οι καταληψίες μάλιστα καλούν «τον Δήμαρχο Βύρωνα, τους εργαζόμενους του Δήμου και την γειτονιά να πάρει θέση απέναντι στον Υπουργό των Δολοφόνων. Τα επικοινωνιακά και προεκλογικά του πανηγυράκια δεν χωράνε στις γειτονιές μας. Να στηθούν στα Υπουργεία, στα κομματικά γραφεία ή στα κυριλέ ξενοδοχεία που έχουν ξεφυτρώσει σε κάθε μήκος και πλάτος της Αθήνας επιβάλλοντας την «κάθαρση» των γειτονιών μας από τους κατοίκους της, μέσω της αύξησης ενοικίων και των επιχειρήσεων σκούπα, ώστε να εγκατασταθεί το κεφάλαιο».