Στάσεις Εργασίας στο Φεστιβάλ Επιδαύρου

 Στάσεις Εργασίας στο Φεστιβάλ Επιδαύρου

Κινητοποιήσεις για την αναλογική αύξηση της αποζημίωσης της εκτός έδρας εργασίας προγραμματίζουν το Σωματείο Εθνικού Θεάτρου και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Κ.Θ.Β.Ε Πάσης Φύσεως Προσωπικού.

Η ανακοίνωση:

«Έχουν περάσει 11 χρόνια από την τελευταία ρύθμιση του ύψους της εκτός έδρας αποζημίωσης.

Από τότε μέχρι σήμερα βιώνουμε μια σειρά αλλεπάλληλων αυξήσεων στο κόστος διαμονής, εστίασης, επικοινωνίας, καυσίμων, κλπ.

Αυξήσεις που το τελευταίο διάστημα, με το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας, τείνουν να μετατρέψουν την εκτός έδρας μετακίνηση των εργαζομένων μη βιώσιμη συνθήκη.

Παράλληλα με την υγειονομική  κρίση στην οποία βρισκόμαστε τα τελευταία δύο χρόνια έχουν προστεθεί  υγειονομικά πρωτόκολλα που αυξάνουν σημαντικά το κόστος.

Σε αυτή την πρωτοφανή  και ανεξέλεγκτη κατάσταση ακρίβειας που επηρεάζει σε όλα τα επίπεδα το κόστος ζωής, δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδρανείς.

Ζητούμε την αύξηση της εκτός έδρας αποζημίωσης, ώστε να επαναξιολογηθούν τα ποσά της και να ρυθμιστούν στις τιμές που προβλέπονται για τις ζώνες υψηλού κόστους διαμονής και αποζημίωσης, ανά ημέρα.

Ενόψει της έναρξης των περιοδειών του Ε.Θ. και του Κ.Θ.Β.Ε. και της συμμετοχής τους στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, δηλώνουμε την πρόθεσή μας για την προκήρυξη στάσεων εργασίας την Πέμπτη 7 Ιουλίου, την Πέμπτη 28 Ιουλίου, την Πέμπτη 11 Αυγούστου για την αναπροσαρμογή της εκτός έδρας αποζημίωσης σε αναλογικά για την εποχή επίπεδα και επιφυλασσόμαστε για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών μας εφόσον δεν διαφυλαχθεί έως τότε το δικαίωμά μας για αξιοπρεπή εκτός έδρας εργασία.»

Σχετικά Άρθρα