Ηχηρή απουσία Σαμαρά από την ομιλία Μητσοτάκη στην Καλαμάτα – Παγωμένες οι σχέσεις τους

 Ηχηρή απουσία Σαμαρά από την ομιλία Μητσοτάκη στην Καλαμάτα – Παγωμένες οι σχέσεις τους

Απών ήταν από την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καλαμάτα την Παρασκευή 17 Ιουνίου ο Αντώνης Σαμαράς, παρότι είναι βουλευτής Μεσσηνίας και ενώ θεωρείται δεδομένο ότι οι τοπικοί βουλευτές ενημερώνονται και παρίστανται σε κάθε επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Η απουσία του πρώην πρωθυπουργού, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά περιστατικών που δυναμιτίζουν το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος που πηγάζουν από τη συγκρουσιακή σχέση Μητσοτάκη-Σαμαρά.

Είναι ενδεικτικό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του δεν έκανε κάποια αναφορά στο πρόσωπό του Αντώνη Σαμαρά γεγονός που, όπως αναφέρει και η εφημερίδα «Εστία», δείχνει την ψυχρότητα στις σχέσεις τους.

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα ο πρώην πρωθυπουργός είχε παραβρεθεί στην ομιλία του Κώστα Καραμανλή, αλλά όχι στου Κυρ. Μητσοτάκη. Επιπλέον, στο 14ο συνέδριο του κόμματος, με την ομιλία του, ο Αντώνης Σαμαράς,  χτύπησε στον πυρήνα κεντρικών κυβερνητικών επιλογών την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να αλλάξει το κλίμα και να ανατάξει την δημοσκοπική φθορά της ΝΔ.

Σ’ αυτήν ακριβώς την συγκυρία ο πρώην πρωθυπουργός αποδόμησε τις πιο βασικές πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής, κατήγγειλε τους χειρισμούς Μητσοτάκη στο ενεργειακό και την κρίση της ακρίβειας, απηύθυνε προσωπική προειδοποίηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά – για το «λόμπι του κατευνασμού» και τις «Πρέσπες του Αιγαίου» -, και αποκήρυξε το άνοιγμα της ΝΔ προς το κέντρο. 

Η κίνησή του να θέσει δημόσια τη δική του πολιτική πλατφόρμα, ερμηνεύτηκε από ορισμένες πλευρές και ως προσωπική πια αμφισβήτηση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ. Σημειώνεται ότι ο Σαμαράς, δεν παρέστη ούτε στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της με τον ίδιο να επικαλείται προσωπικό πρόβλημα. 

Σχετικά Άρθρα