Οικονόμου: Mέσα στην ημέρα κατατίθεται αγωγή του ελληνικού δημοσίου κατά της Novartis

 Οικονόμου: Mέσα στην ημέρα κατατίθεται αγωγή του ελληνικού δημοσίου κατά της Novartis

Με αναφορά στην έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στη χθεσινή απόφαση – ορόσημο του Eurogroup, υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο τους ευρωπαϊκούς θεσμούς κάτι που θεωρείται απάντηση στον λαϊκισμό.

Παράλληλα και σε σχέση με τα μέτρα στήριξης επανέλαβε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί εκ νέου στήριξη της κυβέρνησης στον τομέα των καυσίμων με την αύξηση της περιμέτρου των δικαιούχων και του ύψους της ενίσχυσης.

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε ότι μέσα στην ημέρα κατατίθεται η αγωγή του ελληνικού δημοσίου κατά της Novartis.

«Παράθυρο» από Οικονόμου για συνομιλία Μητσοτάκη-Ερντογάν
Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, μετά και τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ότι δεν θα συνομιλήσει ξανά με τον Έλληνα πρωθυπουργό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο πρωθυπουργός έχει πάντα την διάθεση να συνομιλεί με τον Τούρκο Πρόεδρο υπάρχει όμως ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και συμπεριφορές που κανείς ακολουθεί για να έχουν νόημα οι συναντήσεις αυτές και το τελευταίο διάστημα η τουρκική συμπεριφορά σε λεκτικό επίπεδο και σε επίπεδο παραβιάσεων έχει αποκλίνει από αυτό. Ελπίζουμε να το καταλάβει η τουρκική πλευρά και να αφήσουμε το νήμα εκεί που το αφήσαμε στην τελευταία συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη».

Τέλος αναφορικά με την Αφροδίτη Λατινοπούλου και τις προσβλητικές της αναφορές εναντίον της παρουσιάστριας, Δανάης Μπάρκα, ξεκαθάρισε ότι: «Υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας αξιών και συμπεριφοράς σε όσους ανήκουν στη ΝΔ. Να σέβεσαι τα δικαιώματα των συμπολιτών σου και να μην παραβαίνεις αυτές τις αρχές».

Σχετικά Άρθρα