Βόλος: 7χρονος κοιμόταν μόνος σε παγκάκι

 Βόλος: 7χρονος κοιμόταν μόνος σε παγκάκι

Συναγερμός σήμανε στον Βόλο για ανήλικο αγόρι 7 ετών, το οποίο εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης να κοιμάται σε παγκάκι στα Παλιά. Η κινητοποίηση από ΕΚΑΒ, Αστυνομία και κοινωνικές υπηρεσίες ήταν άμεση.

Πολίτης όταν είδε το παιδί στο παγκάκι κάλεσε την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Το παιδί φαινόταν να βρίσκεται στον δρόμο για κάποιο λόγο, να είχε εγκαταλειφθεί και να χρειαζόταν βοήθεια.

Ο ανήλικος μεταφέρθηκε από πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου εξετάστηκε και διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά στην υγεία του. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», μεταφέρθηκε στην Αστυνομία για φύλαξη με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να διερευνά την υπόθεση και τι έχει συμβεί.

Ο μικρός τρομαγμένος στην αρχή δεν μιλούσε. Τελικά είπε στους αστυνομικούς ότι είναι από τους Σοφάδες και βρίσκεται με την οικογένειά του στον Βόλο.

Ενημέρωσε για τα ονόματα των γονέων του και είπε πως θα πήγαιναν επίσκεψη σε οικείο πρόσωπο στο νοσοκομείο, όταν εκείνος προτίμησε να μην ακολουθήσει την οικογένεια και να κάνει βόλτα.

Οι πληροφορίες που έδωσε το παιδί επιβεβαιώθηκαν από τους συγγενείς του, αφού η Αστυνομία ήρθε σε επαφή με το οικογενειακό περιβάλλον και συγγενικό πρόσωπο αναμενόταν να παραλάβει το παιδί.

Η οικογένεια ενημέρωσε την Αστυνομία πως επισκέφτηκε τον Βόλο από τον καταυλισμό Ρομά στους Σοφάδες λόγω υποχρεώσεων. Ήταν από προχθές στον Βόλο με φορτηγάκι. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου συνεχίζει την έρευνα και σχηματίζει δικογραφία.