Χρυσή Αυγή: Ο Λαγός ζήτησε να αποφυλακιστεί για να εκτελέσει τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής

 Χρυσή Αυγή: Ο Λαγός ζήτησε να αποφυλακιστεί για να εκτελέσει τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής

Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για το αίτημα αναβολής της δίκης της Χρυσής Αυγής που έχει υποβάλει ο καταδικασμένος Νίκος Μιχαλολιάκος, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός ζήτησε την αποφυλάκιση του.

Για τον λόγο αυτό υπέβαλε στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του είχε επιβάλλει το πρωτοβάθμιο δικαστήριο για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο κατηγορούμενος αναπτύσσοντας το αίτημα του στο δικαστήριο είπε πως: «Από το 2019 είμαι εκλεγμένους ευρωβουλευτής. Όταν βγήκε η πρωτόδικη απόφαση βρισκόμουν στο Βέλγιο έξι μήνες. Δεν προσπάθησα ποτέ να φύγω και να αποφύγω τη δικαιοσύνη. Γύρισα πίσω. Δεν δημιούργησα κανένα πρόβλημα. Δεν είμαι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. Αν ένας ενεργεία ευρωβουλευτής δεν δικαιούται αναστολή, τότε δεν τη δικαιούται κανένας πολίτης. Έδινα το «παρών» αδιαλείπτως στην αστυνομία τρεις φορές το μήνα και μετά έδινα το «παρών» στις Βρυξέλλες. (…) Εκτός του όχι επί της ουσίας την έδρα μου – γιατί θεωρητικά την έχω – έχω υποστεί μεγάλη οικονομική ζημία».

Δήλωσε αθώος

Όπως υποστήριξε μαζί με εκείνον μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν συνεργάτες του στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, οι οποίοι όπως ανέφερε, «το μόνο κακούργημα που διέπραξαν είναι ότι είναι συνεργάτες μου».

Συνεχίζοντας ο κατηγορούμενος δήλωσε αθώος λέγοντας πως δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα. «Προέβην σε απεργία πείνας στις φυλακές Δομοκού για να προχωρήσει και να γίνει το Εφετείο.

Γιατί αν το Εφετείο αυτό διακοπεί, αναβληθεί ή αν διαρκέσει μεγάλο διάστημα, εγώ θα έχω εκτίσει παντελώς άδικα την ποινή και θα είναι σαν μην χρειάζεται να γίνει». Ακόμη, είπε: «Αν το δικαστήριο σας κρίνει ότι είμαι αθώος, αν κρίνει ότι έχω ένα ελαφρυντικό το μεγαλύτερο μέρος της ποινής το έχω εκτίσει».

Ολοκληρώνοντας είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο: «Να μου δώσετε την δυνατότητα να εκτελέσω τα καθήκοντά μου ως ευρωβουλευτής».

Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος του Ι. Λαγού, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί.

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος Ελπιδοφόρος Καλαρίτης ζήτησε και εκείνος να αποφυλακιστεί επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους. Το δικαστήριο διέκοψε εκ νέου τη συνεδρίαση του καθώς, όπως είπε από έδρας η πρόεδρος, κανείς δικηγόρος δεν αναλαμβάνει και για τον λόγο αυτό η έδρα, όπως είπε, προκειμένου να μη χάσει χρόνο προχώρησε στην εξέταση αιτημάτων των κατηγορουμένων.

Σχετικά Άρθρα