ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: H κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια

 ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: H κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια

Αυστηρή ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με θέμα την εκτίναξη του πληθωρισμού και την αδυναμία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών.

«Δυστυχώς, η εκτίναξη του ετήσιου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή κατά το μήνα Μάιο στο 11,3%, όχι μόνο επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας για τα δύσκολα που είναι μπροστά μας, αλλά αποδεικνύει περίτρανα την αναποτελεσματικότητα των κυβερνητικών ημίμετρων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Και συνεχίζει: «Η συνεχής ανοδική πορεία του πληθωρισμού, που ξεκίνησε πριν τον πόλεμο και το διευρυνόμενο διαρκώς άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ του ευρωπαϊκού και του ελληνικού δείκτη, αποδεικνύει ότι τα κυβερνητικά άλλοθι έχουν καταρρεύσει.

Όπως δε επισήμανε και ο ΟΟΑΣΑ με τη χθεσινή του ανακοίνωση, που προέβλεπε ανάπτυξη 2,8% για το 2022, η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν μπορεί να πανηγυρίζει για το 7,7% του Α΄ τριμήνου, αλλά πρέπει μεταξύ άλλων, να συνειδητοποιήσει την επίπτωση του πληθωρισμού στην ανάπτυξη.

Μόνιμα θύματα της κυβερνητικής πολιτικής, που αδυνατεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, είναι οι καταναλωτές και ειδικά οι πιο αδύναμοι και ευάλωτοι, που θα έχουν μεγαλύτερη απώλεια αγοραστικής δύναμης, καθώς οι αυξήσεις στα τρόφιμα και την ενέργεια είναι πολύ μεγαλύτερες έως και πολλαπλάσιες του μεσοσταθμικού 11,3%.

Χωρίς να έχουμε καμία αυταπάτη ότι η Κυβέρνηση θα ανατρέψει το στρεβλό και σε σαθρά θεμέλια «αναπτυξιακό» της μοντέλο, στο οποίο έχει εγκλωβίσει τη χώρα και που γεννά συνεχώς περισσότερες ανισότητες και αδικίες, την καλούμε για μία ακόμα φορά να πάρει αποτελεσματικά μέτρα κατά της ακρίβειας για την προστασία των πιο αδύναμων».

Σχετικά Άρθρα