Editorial Libre: “Ελβετικό τυρί” και επιπολαιότητα…

 Editorial Libre: “Ελβετικό τυρί” και επιπολαιότητα…

Την ώρα που η Τουρκία ωθεί την κρίση στις σχέσεις με την Ελλάδα -την οποία μόνο η ίδια υποδαυλίζει- στα άκρα, με ρητορικό παροξυσμό απειλών αλλά και αποβατική άσκηση με στόχο τα ελληνικά νησιά, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να διαταράσσεται ο δεσμός εμπιστοσύνης μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και των επιτελείων των ενόπλων δυνάμεων.

Ιδιαίτερα όταν είναι ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας που μέμφεται την ηγεσία τους για διαρροή διαβαθμισμένων πληροφοριών, εγγράφων και σχεδίων που καθιστούν αχρείαστη, όπως είπε, την …αντικατασκοπεία. Ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε τις ένοπλες δυνάμεις “ελβετικό τυρί” (διάτρητες) επειδή διέρρευσαν αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την αποστολή ελληνικών οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, κατ’ εντολή του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο υπουργός Άμυνας θα έπρεπε, βεβαίως, να καταγγείλει τον Αμερικανό ομόλογό του Λόϊντ Ώστιν, δεδομένου ότι εκείνος πρώτος αποκάλυψε ότι η Ελλάδα θα στείλει στην Ουκρανία οπλικά συστήματα, κάτι το οποίο ο ίδιος διέψευδε. Και την ηγεσία του ΝΑΤΟ, αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης που μετέδιδαν τις σχετικές πληροφορίες.

Λέγεται πως ο υπουργός εξοργίστηκε από την δημοσίευση αναλυτικής λίστας με οπλικά συστήματα που θα καταλήξουν στην Ουκρανία από την εφημερίδα “Ριζοσπάστης”. Αντί, όμως, να αμφισβητεί την αξιοπιστία και εχεμύθεια της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, θα ήταν καλύτερο να είχε ενημερώσει εκείνος εγκαίρως την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και τους αρμόδιους τομεάρχες των πολιτικών κομμάτων.

Και να μην παραπλανεί επί μακρόν σχετικά με τις προθέσεις του…

Libre

Σχετικά Άρθρα