Παναγιωτόπουλος: “Φθάνουμε επικίνδυνα στα όρια της αυτοσυγκράτησής μας με την Τουρκία”

 Παναγιωτόπουλος: “Φθάνουμε επικίνδυνα στα όρια της αυτοσυγκράτησής μας με την Τουρκία”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η Ελλάδα προειδοποίησε την Τουρκία ότι αγγίζει τα όρια της αυτοσυγκράτησης και της υπομονής μετά από μια περίοδο έντονων τουρκικών προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένων υπερπτήσεων και απαιτήσεων για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε τα πλήρη κυριαρχικά μας δικαιώματα. Πλησιάζουμε επικίνδυνα στα όριά μας. Τα όρια της εγκράτειας και της υπομονής μας», είπε ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε διεθνές ακροατήριο τη Δευτέρα.

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο ασφαλείας GLOBSEC που πραγματοποιήθηκε στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, ο Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την απογοήτευση της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της Τουρκίας, υποτιθέμενου συμμάχου του ΝΑΤΟ.

«Αισθανόμαστε περίεργα έχοντας έναν σύμμαχο που επέβαλε απειλή πολέμου εναντίον μας εάν επιλέξουμε να ασκήσουμε ένα από τα νόμιμα δικαιώματά μας βάσει του διεθνούς δικαίου για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων πέραν των έξι μιλίων. Απειλή πολέμου από τον έναν σύμμαχο εναντίον του άλλου; Δεν θέλω να έχω τέτοιους συμμάχους», είπε.

Πρόσθεσε ότι δεν θέλει να έχει έναν σύμμαχο που πραγματοποιεί 40 επιπλέον υπερπτήσεις κάθε μέρα. «Όχι μόνο εισβολές στον εναέριο χώρο μας, αλλά υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένες περιοχές. Μερικές φορές οι υπερπτήσεις πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο», τόνισε ο Παναγιωτόπουλος.

Σχετικά Άρθρα