ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τo νέο Ε.Γ- Ποιοί θα μετέχουν- Τέλη Ιουλίου κλείνει τα ψηφοδέλτια – Τα ονόματα για το Επικρατείας

 ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τo νέο Ε.Γ- Ποιοί θα μετέχουν- Τέλη Ιουλίου κλείνει τα ψηφοδέλτια – Τα ονόματα για το Επικρατείας

Σημαντικές αποφάσεις έκρυβε η πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Μετά την αναφορά ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πάει σε εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για να προλάβει την απόλυτη κατάρρευση λόγω των μεγάλων αυξήσεων ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε και επίσημα το «καυτό» θέμα της συγκρότησης των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τα τέλη Ιούλη, όπως είπε χαρακτηριστικά. Τουλάχιστον του βασικού κορμού.   

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να ενισχυθεί άμεσα η δουλειά σε νεολαία, συνδικαλιστικό κίνημα και τοπική αυτοδιοίκηση, όπου θα πρέπει έγκαιρα να αναδειχθούν υποψήφιοι και συνδυασμοί. Μάλιστα για κάθε ένα από τα παραπάνω θέματα πρότεινε να γίνει ξεχωριστή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το επόμενο διάστημα και να οργανωθούν δύο μεγάλες εκδηλώσεις της νεολαίας μας στα τέλη Αυγούστου τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάζει σε σταθερή βάση μία φορά το μήνα, πλην των έκτακτων συνεδριάσεων όποτε απαιτηθεί ενώ θα δοθούν χρεώσεις σε όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Στόχος είναι η οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, η ένταξη στο κόμμα των 110.000 νέων μελών, η ψηφιοποίηση της οργανωτικής δουλειάς, η ανάδειξη μέτρων άμεσης εφαρμογής και υλοποίησης από μία προοδευτική κυβέρνηση μετά τις εθνικές εκλογές, στη βάση των 5+1 προγραμματικών δεσμεύσεων.

Τέλος, στη ΔΕΘ, αρχές Σεπτέμβρη, θα ανακοινωθεί ένα «δομημένο, ρεαλιστικό και ριζοσπαστικό κυβερνητικό πρόγραμμα», ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να κατανοήσει τι θα σημαίνει στη ζωή και στην καθημερινότητά του η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και η προοδευτική κυβέρνηση.

Τα πρόσωπα του εκτελεστικού γραφείου

Επιπροσθέτως, για το Εκτελεστικό Γραφείο που θα παρακολουθεί την πολιτική του κόμματος πρότεινε τα τρία μέλη ΠΓ που προβλέπει το Καταστατικό να είναι η Ε. Αχτσιόγλου, Ρ. Δούρου και Μ. Ξενογιαννακοπούλου οι οποίες θα πλαισιωθούν από τους δύο γραμματείς του κόμματος, τον εκπρόσωπο Τύπου και τη Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.  

Οι πρώτες σκέψεις για το Επικρατείας

Συζητήσεις γίνονται για το ψηφοδέλτια Επικρατείας, το οποίο θα ανανεωθεί πλήρως για διαφορετικούς λόγους και όσον αφορά τους νυν βουλευτές.

Ο Βασίλης Βασιλικός θα αποσυρθεί, όπως πιθανότατα και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, την ίδια ώρα που η Έφη Αχτσιόγλου φλερτάρει με το ψηφοδέλτιο της Δυτικής Αθήνας και ο Πάνος Σκουρλέτης με της Βόρειας Αθήνας.

Υπενθυμίζουμε ότι έτσι και αλλιώς τα μισά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα στελεχώνονται από γυναίκες, όπως αποφασίστηκε επίσης στο συνέδριο.

Μία από αυτές θα είναι η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία ως μεγαλωμένη στο Αιγάλεω θα κατεβεί υποψήφια στη Δυτική Αθήνα.

Σε σχέση με το Επικρατείας, ο κ. Τσίπρας προσανατολίζεται να το στελεχώσει και με ανθρώπους που συναπαρτίζουν σήμερα το συμβουλευτικό στον ίδιο think tank, όπως οι καθηγητές Νίκος Φαραντούρης και Γρηγόρης Γεροτζιάφας που έχουν αποκτήσει και μια σχετική αναγνωρισιμότητα.

Μία θέση στο Επικρατείας φαίνεται ότι θα έχει και ο Νάσος Ηλιόπουλος εφόσον θα είναι εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατά την προεκλογική περίοδο, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα κατεβεί στην Α’ Αθηνών όπου είχε χτίσει όνομα και χάρη στην υποψηφιότητά του για το δήμο Αθηναίων το 2019.

Ενδεχομένως μία εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας να έχει αυτήν τη φορά και η Οικολόγος Κατερίνα Ανδρικοπούλου- Σακοράφα στην οποία το 2019 είχαν υποσχεθεί πως θα γινόταν βουλεύτρια ως πρώτη επιλαχούσα κατόπιν παραίτησης του κ. Φλαμπουράρη μετά την πρώτη διετία, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.

Σχετικά Άρθρα