Δένδιας: Οι τουρκικές προκλήσεις αποδεικνύουν ότι το casus belli κατά της Ελλάδας δεν είναι κενό περιεχόμενου

 Δένδιας: Οι τουρκικές προκλήσεις αποδεικνύουν ότι το casus belli κατά της Ελλάδας δεν είναι κενό περιεχόμενου

H τουρκική παραβατικότητα εντάσσεται στο γενικότερο πνεύμα αναθεωρητισμού και νεο-οθωμανισμού που χαρακτηρίζει την τουρκική στάση το τελευταίο διάστημα και τεκμηριώνει απόλυτα τα ελληνικά επιχειρήματα, επισημαίνει σε συνέντευξη στο Newsbomb.gr ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Όπως ξεκαθαρίζει, οι τουρκικές προκλήσεις κατά της Ελλάδας, αποδεικνύουν στην πράξη ότι το casus belli κατά της Ελλάδας δεν είναι κενό περιεχόμενου, καθώς η χώρα μας αντιμετωπίζει υπαρκτή απειλή από την Τουρκία, η οποία δεν περιορίζεται απλώς σε ρητορικό επίπεδο.

Ωστόσο ο κ. Δένδιας τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν παρασύρεται σε μια ρητορική αντιπαράθεση, παρά τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες σε πλείστες περιπτώσεις έχουν και προσωπική διάσταση.

Παράλληλα υπογραμμίζει τον κίνδυνο που συνιστούν οι τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια.

Αναφερόμενος στην αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, ο υπουργός Εξωτερικών δηλώνει πως αυτή είναι υπέρ των ελληνικών συμφερόντων, καθώς σε μία κρίσιμη γεωπολιτικά συγκυρία, αποδεικνύει τον μακροχρόνιο χαρακτήρα της δέσμευσης των Ηνωμένων Πολιτειών να επενδύσουν στρατηγικά στη χώρα μας καθώς αναγνωρίζουν την Ελλάδα ως αξιόπιστο και συνεπή εταίρο και παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης στις ΗΠΑ, ο κ. Δένδιας τονίζςι πως η ομιλία του στο Κογκρέσο αποτελεί την κορύφωση των άριστων σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένων Πολιτειών τα τελευταία χρόνια. Και προσθέτει: «Το σημαντικότερο, ίσως, κέρδος μας είναι ότι έχει εμπεδωθεί στην Αμερικανική ηγεσία, καθώς και στον πολιτικό κόσμο των ΗΠΑ, ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα κλειδί για την ειρήνη και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας».

Σχετικά Άρθρα