Τουρκικό παραλήρημα: Μιλάτε για Γενοκτονία Ποντίων που σφάξατε Τούρκους το 1821 στην Τριπολιτσά;

 Τουρκικό παραλήρημα: Μιλάτε για Γενοκτονία Ποντίων που σφάξατε Τούρκους το 1821 στην Τριπολιτσά;

Προκαλεί ξανά η Τουρκία, με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να εκδίδει μια ανιστόρητη και απαράδεκτη ανακοίνωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

“Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις παραληρηματικές δηλώσεις από τις ελληνικές αρχές με αφορμή την επέτειο των αβάσιμων αξιώσεων των Ποντίων”, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

“Είναι λυπηρό να βλέπουμε τις ελληνικές αρχές να συνεχίζουν τις παράλογες προσπάθειές τους να παραποιήσουν την ιστορία. Καταδικάζουμε επίσης, τις προσπάθειες των αντιτουρκικών λόμπι να εξαπατήσουν το κοινό βάζοντας στην ατζέντα των συνομιλιών με τρίτες χώρες αυτούς τους μεροληπτικούς ισχυρισμούς” σημειώνει.

Οι ελληνικές δηλώσεις “διαστρεβλώνουν πλήρως την ιστορία”, ανέφερε το υπουργείο σύμφωνα με το Anadolu, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες να “ανασύρουν εχθρότητα από την ιστορία δεν θα υπηρετήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα”.

“Αντί να βασίζεται σε παραποιημένες ιστορικές αφηγήσεις που έρχονται σε αντίθεση με την πραγματικότητα, θα ήταν πιο λογικό για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα γεγονότα σχετικά με τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας -που καθιερώθηκαν με τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, όπως περιλαμβάνονται στην έκθεση της Επιτροπής Ερευνών των Συμμαχικών Δυνάμεων- τα οποία διαπράχθηκαν από την Ελλάδα κατά την απόπειρα κατοχής και εισβολής της στην Ανατολία”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι εμείς δεν θα έπρεπε να μιλάμε για γενοκτονίες αφού εμείς σφαγιάσαμε τους Τούρκους το 1821 στην Τριπολιτσά.

“Θα ήταν σκόπιμο για όσους προχωρούν σε τέτοιους ισχυρισμούς να θυμούνται τα «βίαια εγκλήματα και τις θηριωδίες» που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων, ιδιαίτερα των Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της Τριπολιτσάς το 1821”, προσθέτει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

“Καλούμε την Ελλάδα να εργαστούμε μαζί για την ειρήνη, τη σταθερότητα και ένα μέλλον στη βάση της συνεργασίας αντί να προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα γεγονότα” καταλήγει η ανακοίνωση.