ΚΚΕ: Το “επιτυχημένο” ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ θα το πληρώσει ο λαός πολύ ακριβά

 ΚΚΕ: Το “επιτυχημένο” ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ θα το πληρώσει ο λαός πολύ ακριβά

Για κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας χάριν της διασφάλισης της ΝΑΤΟϊκής συνοχής, κάνει λόγο το ΚΚΕ σχολιάζοντας το ταξίδι του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ μεταφράζεται σε μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς, με μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια, με νέες αγορές του αιώνα κι ένα νέο γύρο ΝΑΤΟϊκών εξοπλισμών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚΕ για το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ:

Το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είχε σαν βασικό στόχο την ακόμη
μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ, είτε αυτά αφορούν τον οικονομικό – ενεργειακό τομέα είτε τον στρατιωτικό – πολεμικό. Από αυτήν την άποψη το ταξίδι πέτυχε το σκοπό του, μόνο που αυτή την επιτυχία, ο ελληνικός λαός θα την πληρώσει – κυριολεκτικά και μεταφορικά – πάρα πολύ ακριβά.

Θα την πληρώσει με μεγαλύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς, με μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια, με νέες αγορές του αιώνα κι ένα νέο γύρο ΝΑΤΟϊκών εξοπλισμών, αλλά και με νέους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας χάριν της διασφάλισης της ΝΑΤΟϊκής συνοχής.

Η στάση του ΚΚΕ διαφέρει ριζικά από την στάση των άλλων κομμάτων της
αντιπολίτευσης που αρκούνται σε κάποιες υποσημειώσεις κι αστερίσκους, γιατί πολύ απλά συμφωνούν με την ουσία της κυβερνητικής στρατηγικής, συμφωνούν με την εμπλοκή στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς και θέτουν μόνο επιμέρους ζητήματα για το «αντίτιμο» και τα «ανταλλάγματα».

πηγή: Newsit.gr

Σχετικά Άρθρα