Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: Ούτε στη Βουλή δεν με χειροκροτούν τόσο – Η αναφορά στον Αντετοκούνμπο

 Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: Ούτε στη Βουλή δεν με χειροκροτούν τόσο – Η αναφορά στον Αντετοκούνμπο

Χειροκροτήθηκε και μάλιστα πολλές φορές στο Κογκρέσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους Αμερικανούς γερουσιαστές και βουλευτές.

Ο ίδιος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του.

Ειδικά όταν αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα αλλά και όταν μίλησε για την Ουκρανία και παραλλήλισε την Μαριούπολη με το Μεσολόγγι.

Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία για Αιγαίο και Κύπρο – “Δεν θα γίνει ανεκτός ο αναθεωρητισμός από τη διεθνή κοινότητα”

Ο πρωθυπουργός άφησε ασχολίαστα τα χειροκροτήματα όταν έκανε αναφορά στο λιμάνι της Σούδας, αλλά και στην Αλεξανδρούπολη την οποία χαρακτήρισε ενεργειακό κόμβο στην Ανατολική Ευρώπη.

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Μητσοτάκης είπε χαμογελώντας: «Θα πρέπει να πω στους συναδέλφους μου ότι στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν με χειροκροτούν τόσο» και φυσικά πάλι καταχειροκροτήθηκε. 

 Η αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο έλληνας πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, μίλησε για τους Έλληνες που διαπρέπουν στις ΗΠΑ και φυσικά από αυτούς δεν θα μπορούσε να λείψει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

«Σήμερα, οι Έλληνες που ζουν στις ΗΠΑ και τα τρία εκατομμύρια που αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες, ανάμεσά τους μερικοί από τους πιο σεβάσμιους εκπροσώπους στις τέχνες, την επιστήμη, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και πολιτικοί αλλά και οραματιστές όπως ο Νίκολας Νεγρεπόντε, ο Αλμπερτ Μπουρλά, ο Τζον Κασαβέτης, ο Ελίας Καζάν, ο Τζέφρι Ευγενίδης, ο τζορτζ Πελεκάνος, ο Τομ Χάνκς και βεβαίως ο Γιάννης Αντετονκούμπο.

» Έξι από αυτούς είναι στο Κογκρέσο και ένας από αυτούς ο Μάικ Δουκάκης ήταν υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ. Και πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που οι Έλληνες έγιναν αποδεκτοί στις ΗΠΑ ήταν ότι οι αξίες της Αμερικής και της Ελλάδας έχουν πολλά κοινά» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, γεγονός που αποδεικνύει την μεγάλη αναγνωσιμότητα αλλά και τη επιρροή που είχαν όλοι οι παραπάνω στους πολίτες των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο «Greek Freak» πάτησε στα παρκέ της Αμερικής το 2014 όταν επιλέχθηκε από τους Μιλγουόκι Μπάκς, όμως μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να αγαπηθεί από τους φιλάθλους των «ελαφιών» αλλά και την κοινότητα του παγκόσμιου μπάσκετ.

Σχετικά Άρθρα