Πόλεμος στην Ουκρανία: Λευκή σημαία στο Αζοφστάλ – Γίνονται διαπραγματεύσεις, λέει η Μόσχα

 Πόλεμος στην Ουκρανία: Λευκή σημαία στο Αζοφστάλ – Γίνονται διαπραγματεύσεις, λέει η Μόσχα

Ο ρωσικός στρατός διαπραγματεύεται με την ουκρανική πλευρά στο Αζοφστάλ της Μαριούπολης, δήλωσε στον αέρα του καναλιού Rossiya 1, ο Alexander Khodakovsky, διοικητής της ταξιαρχίας Vostok της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk. Σύμφωνα με τον ίδιο, εννέα Ουκρανοί στρατιωτικοί υπό λευκή σημαία βγήκαν από τη σήραγγα μέσα από το έδαφος του γιγαντιαίου εργοστασίου, που πολιορκείται για πολλές εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον Khodakovsky, αφού οι ρωσικές δυνάμεις απέκλεισαν αρκετά σημαντικά σημεία, οι Ουκρανοί μαχητές βρέθηκαν σε αδιέξοδο.

Όπως μετέδωσε στο OPEN ο Θανάσης Αυγερινός, οι διαπραγματεύσεις αφορούν την παράδοση και την περίθαλψη των μαχητών του Αζοφτάλ, ή μέρους αυτών και είναι εντατικές.

Ρωσία: Λάθος με εκτεταμένες επιπτώσεις η ένταξη Φινλανδίας – Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Νέες απειλές εκτοξεύει η Μόσχα στον απόηχο των αποφάσεων του ΝΑΤΟ για διεύρυνση με ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Η Ρωσία προειδοποιεί για «εκτεταμένες επιπτώσεις που θα αλλάξουν ριζικά την παγκόσμια κατάσταση», σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε τον Φινλανδό ομόλογό του το Σάββατο ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο γειτόνων θα μπορούσαν να «επηρεαστούν αρνητικά» εάν η Φινλανδία ακολουθήσει τα σχέδια να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ο Φινλανδός πρόεδρος Σαουλί Νινίστο επεσήμανε ότι είχε ήδη πει στον Πούτιν στην πρώτη τους συνάντηση το 2012 ότι «κάθε ανεξάρτητο έθνος μπορεί να μεγιστοποιήσει τη δική του ασφάλεια».

Σημειώνεται ότι η Φινλανδία μοιράζεται σύνορα μήκους 1.340 χιλιομέτρων (830 μίλια) με τη Ρωσία, τα πιο μακρά σύνορα από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ θεωρείται χώρα με πλεονέκτημα στη δύναμη πυροβολικού.

πηγή: Εthnos.gr

Σχετικά Άρθρα