Κολωνός: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 14χρονου αγοριού

 Κολωνός: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 14χρονου αγοριού

Εισαγγελική κατεπείγουσα έρευνα διατάχθηκε για τον θάνατο του 12χρονου αγοριού στον Κολωνό, που βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιό του από τους γονείς του την Παρασκευή.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε την διενέργεια της έρευνας για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αδικήματος της συμμετοχής σε αυτοκτονία.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που θα διενεργήσει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, θα εξεταστεί, μεταξύ άλλων, η πιθανότητα ο θάνατος του παιδιού να συνδέεται με συμμετοχή του σε μια «πρόκληση» της δημοφιλούς πλατφόρμας στα social media TikTok, που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

Η «πρόκληση» ενθαρρύνει τους συμμετέχοντας να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια να ανεβάσουν το βίντεο στην πλατφόρμα.

Προειδοποιήσεις

Οι γιατροί έχουν και στο παρελθόν προειδοποιήσει για τους κινδύνους από τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρόκληση, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο. Άλλοτε, σύμφωνα με τους γιατρούς, το Blackout Challenge μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, κρίσεις, ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες.

Οι αρχές έχουν κατάσχει το λαπτοπ του παιδιού για έρευνα διευκρινίζοντας πως δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάποιος συσχετισμός αλλά και πως στη χώρα μας δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά ή καταγγελία για τραυματισμό ή θάνατο από το εν λόγω παιχνίδι ή κάποιο άλλο διαδικτυακό.

Το παιδί που έμενε με τη μητέρα του και τον αδερφό του, καθώς οι γονείς του ήταν σε διάσταση βρήκε η ίδια η μητέρα έπειτα από σύντομη απουσία από το σπίτι.

Σχετικά Άρθρα