Αγρίνιο: Καταδικάστηκαν μαθητές για κατάληψη

 Αγρίνιο: Καταδικάστηκαν μαθητές για κατάληψη

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων στο Αγρίνιο, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκαν εννέα μαθητές μετά από κατάληψη σε σχολείο της περιοχής.

Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή των μαθητών Γυμνασίου αναφορικά με την κατηγορία της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας άπαξ και κατ’ εξακολούθηση. Σημειώνεται ότι το σχολείο ήταν υπό κατάληψη για μία διδακτική ώρα την πρώτη μέρα, και για την επόμενη μέραχωρίς να σημειωθούν υλικές ζημιές ή φθορές.

Blackout challenge: Ευθύνεται το επικίνδυνο παιχνίδι για τον απαγχονισμό του 12χρονου; – Τι ερευνούν οι αρχές – Συγκλονιστικό βίντεο (vid)

Όπως μεταδίδει το agriniotimes.gr οι διώξεις ασκήθηκαν μετά την αναφορά της διευθύντριας του Γυμνασίου για τις καταλήψεις που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο τον Οκτώβριο του 2020. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, υπέρ της αναφοράς είχε ταχθεί και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Σε βάρος και των εννέα μαθητών εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση, με την ποινή της επίπληξης και της άσκησης της επιμέλειάς τους για ένα χρόνο από την εισαγγελία ανηλίκων.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου συμμαθητές των κατηγορούμενων, γονείς, και καθηγητές. Την ποινική δίωξη των μαθητών καταδίκασε η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Τέλος, το ίδιο μέσο υπογραμμίζει ότι είναι η πρώτη φορά που μαθητές παραπέμπονται σε δίκη για συμμετοχή σε σχολική κατάληψη στο Δικαστήριο Ανηλίκων Αγρινίου.

Σχετικά Άρθρα