Αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

 Αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένεται το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η αστάθεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού το επόμενο διήμερο.

Συγκεκριμένα, διαδοχικές διαταραχές στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα θα ενισχύσουν τις συνθήκες αστάθειας με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων στα ηπειρωτικά κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα στα ορεινά και ημιορεινά, όπου υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Ιδιαίτερα το Σάββατο 14/05 πιθανότητα τοπικών βροχών και ενδεχομένως καταιγίδων υπάρχει και για τις πόλεις της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Κρήτη.

Την Κυριακή 15/05 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται μόνο στα ηπειρωτικά ενώ η πιθανότητα βροχόπτωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι αρκετά μικρή.

Μαρουσάκης: Προσοχή στις καταιγίδες

Προσοχή στις καταιγίδες συστήνει ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Ζέστη αλλά και καταιγίδες στα ηπειρωτικά το απόγευμα για τις επόμενες ημέρες. Προσοχή στις καταιγίδες οι οποίες αν και δεν θα κρατούν πολύ, ενδέχεται να συνοδεύονται και από χαλάζι», τόνισε.