Ρόδος: Στέλνουν γιατρούς του ΕΣΥ να χειρουργούν σε ιδιωτική κλινική – Καταγγελία από την ΠΟΕΔΗΝ

 Ρόδος: Στέλνουν γιατρούς του ΕΣΥ να χειρουργούν σε ιδιωτική κλινική – Καταγγελία από την ΠΟΕΔΗΝ

«Απίθανα πράγματα με την πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το σύστημα υγείας. Δεν συγκρατιούνται. Προβαίνουν σε παρανομίες και μάλιστα χωρίς υπογραφή», όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Αντί να ενισχύσουν», όπως χαρακτηριστικά λέει «τα νοσοκομεία των νησιών με προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές, λόγω καλοκαιριού, ενισχύουν τις ιδιωτικές κλινικές με γιατρούς του ΕΣΥ».

Πιο συγκεκριμένα, η καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ έγινε με αφορμή επείγον ανυπόγραφο έγγραφο του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, με το οποίο εντέλλονται οι χειρουργοί του νοσοκομείου να πηγαίνουν στην ιδιωτική κλινική του νησιού να χειρουργούν τα έκτακτα περιστατικά.

Αναζωπύρωση της ΔΕΛΤΑ – Μελέτη συναγερμός για την επιστροφή της θανατηφόρου μετάλλαξης

Δηλαδή, «αντί να  επιταχθούν οι ιδιώτες γιατροί να πάνε στο νοσοκομείο της Ρόδου να προσφέρουν υπηρεσίες, επιβάλλεται στους γιατρούς του νοσοκομείου, γιατρούς του ΕΣΥ, να  χειρουργούν σε ιδιωτική κλινική…».

Με άλλα λόγια, τα έκτακτα  χειρουργικά περιστατικά θα προσέρχονται στα επείγοντα του  νοσοκομείου και θα πηγαίνουν μαζί με τους γιατρούς στην ιδιωτική κλινική να χειρουργηθούν!

«Φυσικά, θα πληρώνουν και αρκετά από την τσέπη τους», υπογραμμίζει ο κ. Γιαννάκος και καταλήγει: «Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά!».

Το έγγραφο του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ: 

Σχετικά Άρθρα