Δένδιας: Η Ελλάδα ξεκάθαρα αρνητική στο αίτημα της Τουρκίας προς ΗΠΑ για αναβάθμιση των F-16

 Δένδιας: Η Ελλάδα ξεκάθαρα αρνητική στο αίτημα της Τουρκίας προς ΗΠΑ για αναβάθμιση των F-16

Ο υπουργός Εξωτερικών κάλεσε από τη Βουλή τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν την αμυντική συμφωνία της χώρας μας με τις ΗΠΑ.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι ξεκάθαρα αρνητική έναντι του τουρκικού αιτήματος προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για ανανέωση των ραντάρ και των πυραύλων των μαχητικών αεροσκαφών F16 της γείτονος, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την «Κύρωση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», τόνισε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε την πληροφόρηση πως εστάλη pro-notification που αφορά όχι σε νέα αεροσκάφη αλλά σε ραντάρ και πυραύλους των υπαρχόντων αεροσκαφών. Δεν είναι καν κανονική ειδοποίηση. Αυτή την ενημέρωση έχουμε.

Η αναβάθμιση του τουρκικού οπλοστασίου συνιστά πρόβλημα επειδή η Τουρκία έχει εκδώσει απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας και αμφισβητεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής. Όχι. Όπως και για τα γερμανικά υποβρύχια στη Τουρκία. Και αυτή την άποψη θα διατυπώσουμε».

Κάλεσε δε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ καθώς «δεν θα διευκολύνει τη δουλεία της ελληνικής κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον, αν η Βουλή απέρριπτε τη συμφωνία που εισηγείται, δεν θα γινόμασταν ισχυρότεροι, πιο ανίσχυροι θα ήμασταν».

πηγή: newsbeast.gr

Σχετικά Άρθρα