Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: “Εκατό φορές να γύριζα πίσω το χρόνο, εκατό φορές θα διάλεγα την Καρολάιν”

 Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: “Εκατό φορές να γύριζα πίσω το χρόνο, εκατό φορές θα διάλεγα την Καρολάιν”

Για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο η ευτυχία της Καρολάιν ήταν η «μοναδική του προτεραιότητα». Όλα άλλαξαν όπως είπε, όταν το 2017 τη συνάντησε στην Αλόννησο. Και η καριέρα του, όπως σημείωσε κατά τη σημερινή του απολογία, δεν είχε καμία σημασία… αφού κανένας άνθρωπος δεν είχε ζήσει τέτοιον έρωτα, όπως ο ίδιος για την Καρολάιν.

«Δεν έχει ενδιαφέρον τι έκανα στην καριέρα μου. Η ζωή μου άλλαξε το 2017 όταν το Πάσχα πέρασα στην Αλόννησο και ήταν η πρώτη φορά που είδα την Καρολάιν. Συνάντησα το πιο υπέροχο πλάσμα που είδα στη ζωή μου, μαζί με την κόρη μας. Τη γνώρισα ας το πούμε σε μια παρέα στη διάρκεια των εορτών. Ήταν ένας άνθρωπος που δε χόρταινες να είσαι μαζί της. Είχε μια προσωπικότητα που με έκανε να παραβλέπω τη διαφορά ηλικίας. Ξέραμε και οι δυο ότι αυτό που είχαμε δεν ήταν για μια εβδομάδα».

Πρόεδρος: Ήταν η γυναίκα της ζωής σας;

Μπάμπης: Αυτό το έχουν πει πολλοί, πολλές φορές. Εγώ δεν το έχω πει ποτέ. Η αγάπη που πήρα και ένιωσα ήξερα τι είναι.

Πρόεδρος: Υπήρξε κάτι προβληματικό στην αρχή;

Μπάμπης: Τα πλην του χαρακτήρα της ήταν αμελητέα και ένα κομμάτι τους ήταν της εφηβείας. Είχε την εφηβική αφέλεια που είχε οποιοσδήποτε. Ήξερα ότι θα ωριμάσει. Αν και ώριμη για την ηλικία της, ήταν στη διαδικασία ωρίμανσης. Άξιζε για εμένα να προσπαθήσω στο 100%.

Ο κατηγορούμενος, μέρα μέρα, χρόνο χρόνο, περιέγραψε στο δικαστήριο πώς πέρασαν τα τέσσερα χρόνια μαζί με την Καρολάιν. Όπως είπε «ακόμη και φουσκωτό νοίκιαζε για να πάει να την βρει στο νησί».

«Το Πάσχα εκείνης του 2017 είχαμε κανονίσει ένα μεγάλο ταξίδι στις Φιλιππίνες όπου γνώρισα και την υπόλοιπη οικογένεια της. Ένα από τα θετικά που είχε η Καρολάιν, ήταν η μητέρα της. Η ίδια μου ζήτησε να τη γνωρίσω. Μου είπε “δεν μπορώ να λέω ψέμματα, αν μου πει κάτι για την ηλικία, θα της πω να σε γνωρίσει”. Στις 20 ημέρες στις Φιλιππίνες ήταν ένα όνειρο. Ήταν άνθρωποι με ήθος και Αρχές. Όλα έβγαλαν νόημα. Έβλεπα τον λόγο που η Καρολάιν ήταν αυτή που ήταν. Είχε μεγαλώσει σε οικογένεια με Αρχές, με ήθος» περιέγραψε.

Μπάμπης: Μετά από αυτό ήμουν σίγουρος για αυτό που είχα νιώσει από την αρχή. Εκατό φορές να γύριζα πίσω το χρόνο, εκατό φορές θα διάλεγα την Καρολάιν.

Πρόεδρος: Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείτε να το κάνετε όμως.

Μπάμπης: Αυτό είναι το πρόβλημα ναι.

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και στον γάμο τους, με την Καρολάιν να θέλει να παντρευτεί σε μία παραλία.

«Η Καρολάιν ήθελε να παντρευτεί στην παραλία. Καταλήξαμε ότι θα κάνουμε ένα ρομαντικό ταξίδι και θα παντρευτούμε. Ξέρω ότι είναι νωρίς και δεν μπορώ να σας πείσω για το πως ήμασταν. Πώς πήρα την απόφαση στα 18 της χρόνια να την παντρεύω. Ακόμα και τώρα επειδή πονάει παρά πολύ, αν σταματούσε ο χρόνος στις 10 Μαΐου, πάλι το ότι παντρευτήκαμε εκείνη την περίοδο και ας ήταν νωρίς, το πόσο χαρούμενη την έκανα, πόσο ευτυχισμένοι ήμασταν, το αγαπήσαμε σαν ιδέα να παντρευτούμε».

Πότε άρχισαν τα προβλήματα

Πρόεδρος: Η σχέση αυτή δεν υπήρξε προβληματική;

Μπάμπης: Υπήρξε αλλά είναι υποκειμενική λέξη. Μπορεί κάποιος που θα τα ακούσει να τα χαρακτηρίσει ως προβλήματα, αλλά για εμένα δεν ήταν.

Αναφερόμενος στην πρώτη εγκυμοσύνη της Καρολάιν, υποστήριξε πως δεν ήταν προγραμματισμένο: «Θέλαμε να κάνουμε αλλά πράγματα. Ήμασταν μεταξύ πάρτι και ευτυχίας από τον γάμο μας. Δεν υπήρχε όμως μεταξύ μας η συζήτηση ώστε να τερματιστεί η εγκυμοσύνη. Το συζητήσαμε παρά πολύ. Το είχε μέσα της. Οι συζητήσεις ήταν για το πώς όλα τα πράγματα που ονειρευόμασταν, για το μέλλον της, τα ταξίδια μας, ότι δεν θα χαλάσουν. Ο στόχος των συζητήσεων ήταν πως θα εντάξουμε το παιδί στα όνειρα μας, ώστε μα έρθει και να τα ομορφύνει και άλλο» περιέγραψε.

Σχετικά με την αποβολή της Καρολάιν, με κλάματα ο κατηγορούμενος είπε: Αυτό που μας συνέβη εκείνο το απόγευμα και δε συνέβη στο σώμα μου με γονάτισε. Μας γονάτισε. Μας διέλυσε. Όποιος και να μου το περιέγραφε πριν δε θα το πίστευα. Η Καρολάιν και πάλι ήταν εκεί για εμένα. Επιβεβαιώθηκε η ποιότητα αυτού του ανθρώπου. Το Σάββατο το βράδυ απέβαλλε στην κρεβατοκάμαρα μας. Τον σποράκο τον χάσαμε στο σπίτι και το είδαμε. Τον βάλαμε σε ένα κουτάκι, ήταν παιδάκι, δεν ήταν έμβρυο και πήγαμε στον Υμηττό».

«Δεν με ενδιαφέρει που με καταριέται μεγάλος αριθμός κόσμου, μόνο ότι δεν θα την ξαναδώ»

Ακριβώς έναν χρόνο μετά τη στυγερή δολοφονία της Καρολάιν, ο σύζυγός της και ομολογίαν δολοφόνος της Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ανέβηκε στο βήμα για να εξηγήσει σε δικαστές και ενόρκους τι τον οδήγησε στην αποτρόπαια πράξη του.

Ο καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος, στην αρχή της απολογίας του, είπε: «Για αυτό που εξετάζουμε σήμερα δεν υπάρχουν δικαιολογίες ούτε προς τον εαυτό μου, αυτό που χάθηκε ήταν αναντικατάστατο. Δεν άξιζε ούτε στην ίδια, ούτε στο σκυλάκι μας. Δεν υπάρχει αρκετή λέξη συγγνώμη προς κανένα, ούτε προς την Κάρολαϊν που δεν είναι εδώ να χαρεί τη ζωή της, ούτε προς την κόρη μας που δεν θα χαρεί μητέρα της, ούτε προς την πεθερά μου που έχασε εξαιτίας μου στη Ρόξυ πόσες φορές να πω συγγνώμη για ένα σκυλάκι που μεγάλωσε στην αγκαλιά μου.

Το τι συνέβη ακριβώς θα σας το πω με κάθε λεπτομέρειες και ειλικρίνεια. Δεν θα είναι δικαιολογία, δεν προσπαθώ να εκλογικεύσω τίποτα από εκείνη τη μέρα. Δεν με ενδιαφέρει η καριέρα μου η που με καταριέται ένας μεγάλος αριθμός κόσμου που δεν με έχει γνωρίσει, μόνο ότι δεν θα την ξαναδώ».

πηγή: Ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα