Τζανακόπουλος στο Συνέδριο της ΝΔ: Συμπτώματα της χρεοκοπίας του φιλελευθερισμού οι κρίσεις

 Τζανακόπουλος στο Συνέδριο της ΝΔ: Συμπτώματα της χρεοκοπίας του φιλελευθερισμού οι κρίσεις

EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η Δεξιά δεν έχει βρει ακόμη συγκροτημένες απαντήσεις απέναντι στο πρόβλημα κι αυτό αποτελεί παγκόσμιο κίνδυνο, είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας – Τι είπαν οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι όλες αυτές οι κρίσεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα συμπτώματα της χρεοκοπίας του φιλελευθερισμού, η οποία είναι χρεοκοπία πολιτική και ιδεολογική και χρεοκοπία του φιλελευθερισμού ως μορφή και ως τρόπος εφαρμοσμένης πολιτικής. Απέναντι σε αυτή τη χρεοκοπία η Αριστερά έχει πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, την αναρρύθμιση της αγοράς εργασίας, για την διαφορετική ρύθμιση σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο της οικονομίας.

Από την άλλη φαίνεται ότι η παραδοσιακή Δεξιά δεν έχει βρει τις απαντήσεις και αυτό εκφράζεται στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται οι παγκόσμιοι πολιτικοί συσχετισμοί. Αυτό είναι ένας παγκόσμιος κίνδυνος. Αν η Δεξιά δεν καταφέρει να φέρει συγκροτημένες απαντήσεις απέναντι στην χρεοκοπία του φιλελευθερισμού, θα αναγκάζεται να μετατοπίζεται σε πιο ακραίες εκδοχές και αυτός είναι ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει σήμερα η παγκόσμια συγκρότηση της πολιτικής αντιπαράθεσης» είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος υπογράμμισε «ομνύουμε όλοι στην συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. Πώς επικαλείται την συναίνεση ένα κόμμα, το κυβερνών, όταν σε κορυφαίας σπουδαιότητας ζητήματα όπως το ξέσπασμα ενός πολέμου στην γειτονιά μας δεν ενεργοποιείται ο στοιχειώδεις εθνικός διάλογος και αποφασίζει ένα διοικητικό κέντρο. Πώς μπορούμε να πιστέψουμε σε μια ειλικρινή διάθεση για συνεννόηση;»

Επίσης υπογράμμισε ότι απαιτούνται υπερβάσεις, ώστε να μην βρεθεί πάλι η χώρα στο χείλος του γκρεμού που απαιτούν μεταρρυθμιστικό πλαίσιο που δεν θα υπολογίζει το πολιτικό κόστος και θα προτάσσει το εθνικό συμφέρον. «Εμείς είμαστε παρόντες σε αυτό, ειδικά σε τομές που ενισχύουν τους θεσμούς, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την διαφάνεια, την διοικητική αποκέντρωση. Το έχουμε αποδείξει στην πράξη όταν επωμιστήκαμε μεγαλύτερο βάρος από εκείνο μας αναλογούσε. Μένοντας μόνοι την πρώτη περίοδο της κρίσης χωρίς ίχνος έστω προσχηματικής συναίνεσης» είπε.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Λαμπρούλης αφού ευχήθηκε καλές εργασίες στο συνέδριο της ΝΔ αναφέρθηκε στο πόλεμο στην Ουκρανία και στις επιπτώσεις και μίλησε για τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου. «Η δική μας αντίληψη για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική κοινωνία είναι τελείως διαφορετική, ωστόσο παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές ξέρετε ότι το ΚΚΕ ακολουθεί πολιτικές αρχών χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τακτισμούς. Επιδιώκουμε ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση πάνω σε διαφορετικές πολιτικές, για να βγάλει ο λαός τα σωστά συμπεράσματα. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, προσδοκώντας αντίστοιχη στάση και από τους πολιτικούς μας αντιπάλους», είπε.

Τέλος ο εκπρόσωπος Τύπου του Μέρα 25 Μιχάλης Κριθαρίδης σημείωσε ότι οι νέες και οι νέοι βιώνουν στο πετσί τους την καπιταλιστική εκμετάλλευση με ανύπαρκτα ωράρια, με μισθούς της πείνας και κουτσουρεμένα και υπό αμφισβήτηση δικαιώματα. «Γι’ αυτό η νεολαία είναι πρωτοπόρα στους αγώνες και τα κινήματα διεκδίκησης για όλο το περιεχόμενο της ζωής των ονείρων και του μέλλοντός της», είπε.

Σχετικά Άρθρα