Μήνυμα Ζελένσκι: “Η Μαριούπολη βασανίζεται μέχρι θανάτου – Η Ρωσία εκβιάζει την Ευρώπη μέσω απειλών”

 Μήνυμα Ζελένσκι: “Η Μαριούπολη βασανίζεται μέχρι θανάτου – Η Ρωσία εκβιάζει την Ευρώπη μέσω απειλών”

Η Μαριούπολη συνεχίζει να πολιορκείται, το εργοστάσιο Azovstal έχει δεχθεί σκληρές επιθέσεις όλες τις προηγούμενες μέρες από τις ρωσικές δυνάμεις, ενώ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε νέα έκκληση για να σωθούν όσοι βρίσκονται εκεί, ανάμεσά τους και μαχητές του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ.

Σε δηλώσεις του σε διαδικτυακή εκδήλωση του think tank Chatham House, ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε ότι η κατεστραμμένη Μαριούπολη είναι «παράδειγμα βασανιστηρίων και πείνας που χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο», προσθέτοντας ότι κανένας διεθνής οργανισμός δεν μπορεί να εισέλθει στην πόλη.

ΠΟΥ: Οι θάνατοι από την πανδημία έφτασαν σχεδόν τα 15 εκατομμύρια – Ανάγκη να γίνουν επενδύσεις σε ανθεκτικά συστήματα υγείας

«Αυτή η απανθρωπιά και σκληρότητα είναι ο τρόπος με τον οποίο ο ρωσικός στρατός αντιμετωπίζει τους ανθρώπους. Ο θάνατος δεν προκαλείται από πόλεμο. Δεν πρόκειται για στρατιωτική εκδήλωση. Αυτό είναι βασανιστικό μέχρι θανάτου. Αυτό είναι τρομοκρατία και μίσος», σημείωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι «η Ρωσία νομίζει ότι μπορεί να διαφύγει από διώξεις για εγκλήματα πόλεμου λόγω της πυρηνικής απειλής».

«Η Ρωσία μιλά ανοιχτά για πυρηνικά όπλα. Για τον χρόνο που χρειάζεται για να φτάσουν οι ρωσικοί πύραυλοι στις ευρωπαϊκές πόλεις. Το κάνουν αυτό λόγω της αίσθησης της ατιμωρησίας. Η Ρωσία εκβιάζει την Ευρώπη μέσω απειλών.

Η εισβολή στη Ρωσία και η σκληρότητα των στρατευμάτων της στην Ουκρανία έχει αγνοήσει όλους τους κανόνες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είναι κάτι από τον 18ο αιώνα. Η Ρωσία πιστεύει ότι δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνη για εγκλήματα πολέμου», υπογράμμισε ο Ζελένσκι.

Σχετικά Άρθρα