Κομισιόν κατά Apple για τις “ανέπαφες πληρωμές”- Ο τεχνολογικός κολοσσός απειλείται με πρόστιμο 36,6 δισ.$!

 Κομισιόν κατά Apple για τις “ανέπαφες πληρωμές”- Ο τεχνολογικός κολοσσός απειλείται με πρόστιμο 36,6 δισ.$!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγόρησε την Apple για κατάχρηση της θέσης της στην αγορά για ανέπαφες πληρωμές μέσω smartphone, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBCNews.

Σε ένα προκαταρκτικό πόρισμα, ανέφερε ότι η αμερικανική εταιρεία μπορεί να παραβίασε τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού εμποδίζοντας τους ανταγωνιστές να έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία “tap and go” της.

Η Apple αρνείται την κατηγορία και έχει υποσχεθεί να συνεργαστεί με την Επιτροπή.

Εάν επικυρωθούν οι κατηγορίες, θα μπορούσε να της επιβληθεί πρόστιμο έως και 10% του παγκόσμιου τζίρου της ύψους 36,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων (29,2 δισεκατομμύρια λίρες) με βάση τα έσοδά της πέρυσι.

«Έχουμε ενδείξεις ότι η Apple περιόρισε την πρόσβαση τρίτων σε βασική τεχνολογία που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών λύσεων κινητών πορτοφολιών στις συσκευές της Apple», δήλωσε η αντιπρόεδρος της ΕΕ Margrethe Vestager.

«Προκαταρκτικά διαπιστώσαμε ότι η Apple μπορεί να έχει περιορίσει τον ανταγωνισμό, προς όφελος της δικής της λύσης Apple Pay», δήλωσε ο αξιωματούχος της ΕΕ που είναι υπεύθυνος για την πολιτική ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, αυτή η συμπεριφορά της Apple έχει «αποκλειστικό αποτέλεσμα» στους ανταγωνιστές και «οδηγεί σε λιγότερη καινοτομία και λιγότερες επιλογές για τους καταναλωτές για κινητά πορτοφόλια σε iPhone».

Σε απάντηση, ο τεχνολογικός γίγαντας είπε ότι το σύστημα πληρωμών του ήταν μόνο μία από τις πολλές επιλογές που είναι διαθέσιμες στους ευρωπαίους καταναλωτές.

Πρόσθεσε ότι είχε «διασφαλίσει ίση πρόσβαση» στην τεχνολογία πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου, ενώ «έθεσε κορυφαία πρότυπα στον κλάδο» για το απόρρητο και την ασφάλεια.

Πηγή: BBC

Σχετικά Άρθρα