ΜέΡΑ25: Τα golden boys της ΔΕΗ μοιράζουν μπόνους ενώ οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους

 ΜέΡΑ25: Τα golden boys της ΔΕΗ μοιράζουν μπόνους ενώ οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους

«Οι νέες αποκαλύψεις, όχι πια για τον μισθό των 360.000 ευρώ ετησίως και τις πολυτελείς επαύλεις στη Τζια, αλλά για μπόνους 16 εκατ. ευρώ που αποφάσισαν να μοιράσουν τα golden boys της ΔΕΗ, τη στιγμή που οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος τους, είναι απλά εξοργιστικές», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Αυτά δυστυχώς, συμβαίνουν όταν ιδιωτικοποιούνται τόσο βασικά για την κοινωνία, μονοπωλιακά αγαθά και εδώ οι ευθύνες στο έγκλημα είναι διαχρονικές και διαμνημονιακές. Καθώς μπορεί ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Χατζηδάκη να εκτέλεσαν το “συμβόλαιο θανάτου” του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης ηλεκτρισμού, όμως είχαν προηγηθεί και οι μνημονιακοί προκάτοχοι τους και από την υποτιθέμενη αριστερή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που δρομολόγησαν το ξεπούλημα και την χρηματιστικοποίηση της ενέργειας και των δικτύων της» σημειώνει ο κ. Κριθαρίδης και ζητά «κατάργηση εδώ και τώρα του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας και άμεση εθνικοποίηση της ΔΕΗ και των δικτύων της ενέργειας».

Η τιοποθέτηση Κριθαρίδη γίνεται στο φόντο του ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία» όπου ο Γιώργος Στάσσης (πρόεδρος της ΔΕΗ) φέρεται να κάνει δώρο στον εαυτό του και άλλα μεγαλοστελέχη της επιχείρησης 1.856.000 μετοχές, εξαργυρώνοντας τη μεγάλη αύξηση εσόδων της.

Σχετικά Άρθρα