Αγία Σοφία: Νέες εικόνες ντροπής – Κρεμάνε παπούτσια σε τοίχους και πόρτες – Αντίδραση του δημάρχου της Πόλης

 Αγία Σοφία: Νέες εικόνες ντροπής – Κρεμάνε παπούτσια σε τοίχους και πόρτες – Αντίδραση του δημάρχου της Πόλης

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναπαράγουν εικόνες στις οποίες φαίνεται οι πιστοί να κρεμούν τα παπούτσια τους σε τοίχους και πόρτες  της Αγίας Σοφίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των τουρκικών ΜΜΕ, η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να γίνεται επειδή οι μουσουλμάνοι βγάζουν τα παπούτσια τους πριν μπουν σε ένα τζαμί, όμως οι αντιδράσεις είναι ιδιαίτερα αρνητικές.

Χαρακτηριστικά το δίκτυο Habber Global αναφέρει πως «τα υποδήματα ενώ πρέπει να τοποθετηθούν στις ειδικές θήκες, στριμώχθηκαν στη καρδιά της ιστορίας».

Βλαντιμίρ Σολόβιεφ: Ποιός είναι ο Ρώσος δημοσιογράφος και προπαγανδιστής του Πούτιν- Γιατί η Μόσχα ισχυρίζεται πως θέλει να τον δολοφονήσει ο Ζελένσκι

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο υπεύθυνος του Δήμου ΚωνσταντινούποληςMahir Polat, ο οποίος με ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ανέφερε το εξής:

«Η κατάσταση έχει φτάνει σε σημείο που προσβάλει την αγιότητα και την ιστορική αξία της Αγίας Σοφίας.

Ζητώ από τα αρμόδια ιδρύματα να βάλουν τέλος σε αυτήν την ντροπή απέναντι στην ευαισθησία εκατομμυρίων των ανθρώπων που έχουν αφιερώσει την ψυχή τους στην Αγία Σοφία. Δεν το βλέπουν αυτό οι 154 κάμερες και οι 69 αστυνομικοί ασφαλείας και τουρισμού;».

Σχετικά Άρθρα