“Βρέθηκε αλλά μπορεί να ξαναπέσει στα δίχτυα του κυκλώματος” – Ανησυχία για την 15χρονη

 “Βρέθηκε αλλά μπορεί να ξαναπέσει στα δίχτυα του κυκλώματος” – Ανησυχία για την 15χρονη

Ανήσυχος εμφανίζεται ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, για την εξέλιξη της υπόθεσης εξαφάνισης 15χρονης από το περιστέρι, παρά το γεγονός ότι το κορίτσι βρέθηκε γρήγορα.

Οκ. Γιαννόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι τα κυκλώματα που αναπτύσσουν παρόμοια δράση με αυτό στο οποίο φέρεται να επλέκεται η 15χρονη είναι επικίνδυνα και τα θύματα πέφτουν ξανά και ξανά στην παγίδα των ίδιων ή παρόμοιων δραστών. Όπως είπε χαρακτηριστικά μεταξύ αυτών των κυκλωμάτων υπάρχουν «συνέργειες».«Τα πράγματα φαίνεται ότι πήγαν καλά. Από την εμπειρία μας όμως από άλλες περιπτώσεις, το κύκλωμα δεν σταματάει. Βλέπουμε καταστάσεις που είναι πάρα πολύ δύσκολες και τελικά οδηγούν στο να επαναλαμβάνονται» είπε χαρακτηριστικά.

Πώς εντοπίστηκε η 15χρονη μαζί με την 17χρονη φίλη της στον Άγιο Παντελεήμονα – “Μίλησαν” οι κάμερες

«Υποτίθεται ότι “βρέθηκε”, ενώ αφέθηκε για να βρεθεί. Αυτό το λέω για να γίνει κατανοητό ότι η έντονη ανησυχία μας δεν ήταν τυχαία. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζονται τέτοια γεγονότα τα οποία όμως δεν παίρνουν δημοσιότητα» δήλωσε στη συνέχεια προκειμένου να τονίσει ότι η έκταση που πήρε το περιστατικό, συνέβαλε στο να βρεθεί τελικά σώο το κορίτσι.

Τέλος ο κ. Γιαννόπουλος υπογράμμισε ότι οι πρώτες ώρες μια εξαφάνισης είναι καθοριστικές. «Η κινητοποίηση των Αρχών και του κόσμου είναι το Α και το Ω για να βρεθεί ένα παιδί και να είναι καλά» είπε και αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό άλλου παιδιού που δεν κατάφερε να ξεφύγει ούτε με τη βοήθεια του «Χαμόγελου του Παιδιού» από παρόμοιο κύκλωμα.

Σχετικά Άρθρα