Παναγιωτόπουλος για δημοσίευμα ότι είναι έξι οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία: “Αυτά που στείλαμε πήγαν με έξι δρομολόγια”

 Παναγιωτόπουλος για δημοσίευμα ότι είναι έξι οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία: “Αυτά που στείλαμε πήγαν με έξι δρομολόγια”

Προκληθείς από την αντιπολίτευση, η οποία ζήτησε εξηγήσεις, μετά και το δημοσίευμα της εφημερίδας “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε, «υπάρχει ένα πρωτοσέλιδο εφημερίδας που λέει πως στείλαμε έξι φορές όπλα. Οχι. Αυτά που στείλαμε πήγαν με έξι δρομολόγια. Αυτό είναι όλο. Ό,τι συμφωνήθηκε χρειάστηκε έξι δρομολόγια για να μεταφερθεί».

Συνέχισε, μάλιστα, αναφερόμενος στις στάσεις που έγιναν, λέγοντας πως ένα C-130 «κάνει στάσεις σε διάφορα σημεία και μαζεύει, στέλνει. Μπορεί 400 Καλάσνικοφ να μπαίνουν σε πέντε κιβώτια, αλλά να πάρεις και από άλλες στάσεις ανά την Ευρώπη πολλά και διάφορα, μέχρι να γεμίσει το C-130».

Καταλόγισε μάλιστα στην αντιπολίτευση, «μένος» και «επαναλαμβανόμενο σόου».

Αφησε αιχμές για τα κίνητρα των κομμάτων, αναφέροντας πως «δεν ξέρω τις δυνάμεις πίσω από αυτό».

Η «δημοκρατία» στο ρεπορτάζ κάνει λόγο για συνολικά έξι αποστολές όπλων που πραγματοποιήθηκαν.

Η κυβέρνηση όλον αυτόν τον καιρό είχε ανακοινώσει μόνο τις τέσσερις διαδρομές, και μόνο μετά το δημοσίευμα ο υπουργός το παραδέχθηκε.

Σε νεότερο δημοσίευμα η «δημοκρατία» αποκαλύπτει πως συνολικά τα δρομολόγια ήταν 10!

Δημοκρατία

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εκτός των έξι διαδρομών, έγιναν και άλλες τέσσερις με καναδέζικα C-130, επειδή τα ελληνικά αεροσκάφη του ίδιου τύπου δεν μπορούσαν να πετάξουν.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι έχει ήδη ανακοινωθεί αναλυτικά το τι έχει σταλεί στην Ουκρανία όμωες μέχρι τώρα ούτε το υπουργείο ούτε η κυβέρνηση απάντησαν λεπτομερώς για το τι όπλα έχουν σταλεί.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε επίσης ότι εστάλησαν τα όπλα από το απόθεμα.

Το επιχείρημα πάντως σύμφωνα με την εφημερίδα δεν ευσταθεί καθώς τα αποθέματα αυτά, είτε βρίσκονται στα νησιά, είτε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας μας, έχουν και χρησιμότητα και κάποιον λόγο ύπαρξης στην αμυντική διάταξη της χώρας.

Εξηγήσεις αναφορικά με τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για τις έξι αποστολές όπλων στην Ουκρανία ζητά η αντιπολίτευση. Τα κόμματα έθεσαν μετ’ επιτάσεως το καυτό ζήτημα στον Νίκο Παναγιωτόπουλο στη Βουλή, ζητώντας να πληροφορηθούν το είδος και την ποσότητα του στρατιωτικού υλικού που έχουμε στείλει.

Να δοθούν απαντήσεις αξίωσε και ο Θοδωρής Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ):

  • «Σας ρωτήσαμε αν ισχύει ότι συνεχίζεται η αποστολή όπλων στην Ουκρανία, και μάλιστα αναβαθμισμένων αντιαεροπορικών. Πήραμε από εσάς την απάντηση, την οποία και σεβαστήκαμε. Εφόσον όμως συνεχίζεται μια δημοσιότητα, εφόσον συνεχίζεται ο θόρυβος, οφείλετε να ενημερώσετε την ελληνική κοινωνία με απόλυτα στοιχεία», ανέφερε ο βουλευτής. Ο δε Γιώργος Κατρούγκαλος, τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, ρώτησε τον Νίκο Παναγιωτόπουλο εάν «στείλαμε μόνο τα Καλάσνικοφ ή στείλαμε και αντιαρματικά RPG-18; Στείλαμε ρουκέτες των εκτοξευτών πυραύλων RM-70; Ούτε γι’ αυτό δεν έχουμε πάρει ακόμα απάντηση».

Η αξιωματική αντιπολίτευση μάλιστα επανήλθε στο ζήτημα και μετά τη λήξη της συνεδρίασης στη Βουλή, μια και οι απαντήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας ήταν κατώτερες των περιστάσεων. Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του κόμματος Γιώργος Τσίπρας με δήλωσή του κατήγγειλε πως «για πολλοστή φορά, ο κ. Παναγιωτόπουλος αρνήθηκε να απαντήσει ρητά σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τι ακριβώς έχει αποσταλεί ως οπλισμός προς την Ουκρανία».

Επικαλούμενος μάλιστα το ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» για το είδος του οπλισμού που εστάλη, σημείωσε πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «οφείλει να απαντήσει ρητά και συγκεκριμένα για τον τύπο και την ποσότητα του οπλισμού, και να αφήσει τις γενικόλογες απαντήσεις».

Το θέμα έθεσε και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης – σημειωτέον ότι σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου κατέθεσε σχετική ερώτηση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας ήδη από την περασμένη Παρασκευή.

«Βγαίνει η “δημοκρατία” στο πρωτοσέλιδο και γράφει “Στείλαμε έξι φορές όπλα στην Ουκρανία”, και αναφέρει οπλικά συστήματα, εκτός από τα Καλάσνικοφ, και άλλα όπλα, μεταξύ των οποίων και Στίνγκερ. Λέτε ότι τα νησιά δεν τα αποστρατιωτικοποιούμε. Από πού έφυγαν αυτοί οι εκτοξευτές;», ρώτησε ο κ. Μυλωνάκης, ζητώντας σοβαρή και όχι γενικόλογη απάντηση.

Σχετικά Άρθρα