Πάτρα: Νέα διάσταση στην υπόθεση – Ποια ουσία βρέθηκε στα ούρα της Τζωρτζίνας

 Πάτρα: Νέα διάσταση στην υπόθεση – Ποια ουσία βρέθηκε στα ούρα της Τζωρτζίνας

Νέα διάσταση παίρνει η υπόθεση της Πάτρας και του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, καθώς η ουσία Nor-κεταμίνη που βρέθηκε στα ούρα του παιδιού φέρεται να καταρρίπτει τα επιχειρήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με το Mega και την εκπομπή Live Νewsn η ουσία Nor-κεταμίνη, η οποία μεταβολίζει την κεταμίνη στο αίμα, έχει εντοπιστεί στα ούρα της Τζωρτζίνας, κάτι που προκύπτει από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις φέρεται να προκύπτει ότι η Τζωρτζίνα πέθανε μέσα σε λίγα λεπτά από την μεγάλη ποσότητα κεταμίνης, γι΄ αυτό ο οργανισμός της πρόλαβε να την μεταβολίσει και έτσι βρέθηκε η ουσία Nor-κεταμίνη στα ούρα του κοριτσιού.

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες της Πισπιρίγκου μετά τη σύλληψή της

Αυτό σημαίνει ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι υποστηρίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου, με αποτέλεσμα η ουσία να μεταβολιστεί και να βάλει τέλος στη ζωή του παιδιού.

Τι σημαίνει ότι η nor-κεταμίνη βρέθηκε στα ούρα της Τζωρτζίνας

Σχετικά με την εμφάνιση της ουσίας nor – κεταμίνη στα ούρα της 9χρονης Τζωρτζίνας, ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης εξήγησε πως αυτό σημαίνει ότι όποια ουσία μπαίνει στον οργανισμό, ακολουθεί έπειτα ο δρόμος του μεταβολισμού, που αποτελεί και μία φυσική διαδικασία.

Η κεταμίνη μπαίνοντας στον οργανισμό μέσω της κυκλοφορίας του αίματος θα μεταβολιστεί στο ήπαρ, και έτσι μετατρέπεται σε nor-κεταμίνη.

«Όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα, ότι υπάρχει λειτουργία του οργανισμού, για να έχουμε μεταβολισμό και μάλιστα έχει συνεχίσει τη διαδρομή του ο συγκεκριμένος μεταβολίτης και έχει πάει στα ούρα. Αυτό αποδεικνύει ότι υπήρξε ένα καλό χρονικό διάστημα, απολύτως συμβατή με αυτή των 20-30′ που έχει η δράση της κεταμίνης και μέσα σε αυτό το διάστημα κατάφερε προκαλέσει το θάνατο αλλά και να μεταβολιστεί ένα μέρος της» είπε ο ιατροδικαστής στην εκπομπή.

Σε ό,τι αφορά τη χορήγηση του ροκουρόνιου κατά την ανάνηψη της 9χρονης, ο ιατροδικαστής είπε πως δεν βρέθηκε η ουσία στον οργανισμό της καθώς όταν κλήθηκαν οι γιατροί για να κάνουν ΚΑΡΠΑ και να χορηγήσουν την εν λόγω ουσία, το παιδί ήταν ήδη νεκρό.

«Δεν υπήρχε καρδιακή λειτουργία, και εφόσον δεν υπήρχε καρδιά, το ροκουρόνιο που μπήκε δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει στον οργανισμό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κούτσης.

Σχετικά Άρθρα