Επιδείνωση του καιρού – Ιδιαίτερα έντονο επεισόδιο το Σάββατο

 Επιδείνωση του καιρού – Ιδιαίτερα έντονο επεισόδιο το Σάββατο

Για επιδείνωση του καιρού που θα γίνει αισθητή από αύριο, Σάββατο 16/04, το βράδυ και τα δυτικά καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό νότια της Ιταλίας και βόρεια της Αφρικής θα φέρει βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες και θα σηκώσει αφρικανική σκόνη η οποία θα επηρεάσει την νότια, την κεντρική και την ανατολική επικράτεια έκανε λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Μαρουσάκη το επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης θα προκαλέσει «έως και περιορισμό της οριζόντιας ορατότητας».

Το δεύτερο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων 24ωρων σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ θα είναι η εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας «καθώς Κυριακή και Μεγάλη Δευτέρα ενδέχεται να μην ξεπερνά τους 13 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια».

Όπως είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης «από αύριο Σάββατο μας τα χαλάει ο καιρός από το απόγευμα, έρχονται λασποβροχές αλλά πιο βαρύς θα είναι ο καιρός την Κυριακή και τη Μεγάλη Δευτερα στην κεντρική, ανατολική και βόρεια Ελλάδα ενώ θα έχουμε και χιόνια στα ψηλά βουνά στην ηπειρωτική χώρα».

«Από Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός μέχρι την Κυριακή του Πάσχα θα είναι βελτιωμένος χωρίς κάτι αξιόλογο, ανεβαίνει ο υδράργυρος αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα θα έχουμε ήπιες συνθήκες με μια πιθανότητα βροχών στα βόρεια τμήματα» κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η αφρικανική σκόνη αναμένεται να επηρεάσει το Σάββατο τις δυτικές, κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας ενώ την Κυριακή θα επηρεαστούν τα ανατολικά και τα νότια.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου, θα είναι «ιδιαίτερα έντονο το επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο! Θέλει προσοχή!» ενώ συμπληρώνει ότι «τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι οι υψηλότερες συγκεντρώσεις σκόνης στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα καταγραφούν στα δυτικά, κεντρικά και νότια το Σάββατο και στα βόρεια, στα ανατολικά και νότια την Κυριακή!»

Η αυξημένη συγκέντρωση σκόνης θα έχει διάρκεια, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα ορατότητας.

«Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης, εκτός από την περιορισμένη ορατότητα που μπορεί αυτή να προκαλέσει, τα φαινόμενα (βροχές/καταιγίδες) που αναμένεται να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές, θα έχουν σε πολλές περιπτώσεις και χαρακτηριστικά λασποβροχής. Σταδιακή απομάκρυνση των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης αναμένεται κατά τη διάρκεια της Μέγαλης Δευτέρας» επισημαίνει, επίσης.

Μάλιστα στην ανάρτηση του ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε στις ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά και στο τι θα πρέπει να προσέξουν κατά τη διάρκεια του φαινομένου.

Σχετικά Άρθρα