Νίκος Αναστασιάδης: O EastMed είναι ευρωπαϊκό έργο, δεν είναι θέμα των ΗΠΑ

 Νίκος Αναστασιάδης: O EastMed είναι ευρωπαϊκό έργο, δεν είναι θέμα των ΗΠΑ

Ο αγωγός Eastmed είναι ένα ευρωπαϊκό έργο και δεν είναι θέμα των ΗΠΑ, ανέφερε ο  Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις της βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόριας Νούλαντ.

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος είχε εκφραστεί κατά του αγωγού, ενώ αντίθετα τάχθηκε υπέρ του LNG.

Ζελένσκι: Αντιδράσεις για την ομιλία του στην Κυπριακή Βουλή- “Ξέχασε” την τουρκική εισβολή- Οργή Αναστασιάδη- Η δηκτική απάντηση της Ανίτας Δημητρίου (vid)

Ο κ. Αναστασιάδας ανέφερε πως η κα Νούλαντ δεν μετέφερε την αναβάθμιση των κατεχομένων αλλά την ανάγκη εμπλοκής της Τουρκίας στα ενεργειακά της Ανατολικής Μεσογείου.

«Αναφορικά με τον EastMed περιμένουν την τελική έκθεση – μελέτη που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο κ. Αναστασιάδης. Σημείωσε δε πως αν ο αγωγός κριθεί  βιώσιμος, αν υπάρχουν οι επενδυτές και το υποθαλάσσιο έδαφος το επιτρέπει τότε θα πραγματοποιηθεί.

«Δεν είναι θέμα της κυβέρνηση των ΗΠΑ ένα ευρωπαϊκό έργο. Εκείνο που διαπιστώνουν όλοι και έχει μεγάλη σημασία είναι η ανάγκη για απεξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από συγκεκριμένες αγορές φυσικού αερίου και να δημιουργηθούν εναλλακτικές δίοδοι φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και η πλησιέστερη δίοδος είναι η λεκάνη της Ανατολική Μεσογείου», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

Σχετικά Άρθρα