Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία – Εκκενώθηκε οικισμός

 Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία – Εκκενώθηκε οικισμός

Aνεξέλεγκτη είναι η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας 4 Απριλίου σε δάσος στην περιοχή Λιβαδάκι, του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στην Ηλεία. Πρόκειται για δάσος που είχε αναγεννηθεί μετά τις πυρκαγιές του 2007 ενώ η φωτιά μαίνεται κοντά σε οικισμούς, ένας εκ των οποίων εκκενώθηκε αργά χθες βράδυ.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται σε ένα λόφο, ανάμεσα στις κοινότητες Λιβαδάκι και Πτελέα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο έχουν ενισχυθεί σοβαρά το πρωί της Τρίτης ενώ τρία αεροσκάφη επιχειρούν από άερος.

Η μεγάλη φωτιά η οποία έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους, αναζωπυρώθηκε περίπου στις 03.00 στο χωριό Λιβαδάκι δίπλα στο σχολείο, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να συγκεντρώνονται στο σημείο για να αποσοβήσουν επέκταση σε σπίτια. Ένα άλλο μέτωπο κατέβαινε από την πλαγιά απειλητικά προς το χωριό αλλά και αυτό ανακόπηκε.

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, στην περιοχή έχει μεταβεί και κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού, για να ερευνήσει τα αίτια της φωτιάς.

Στη μάχη με το πύρινο μέτωπο συμμετέχουν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη ενώ στην περιοχή,  103 πυροσβέστες με 35 οχήματα και πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων που κύριο μέλημα έχουν να προσπαθήσουν να περιορίσουν τη φωτιά εκτός κατοικημένων περιοχών όπως το Λιβαδάκι, η Πτελέα και η Καλλιθέα. Η φωτιά έχει κάνει, ήδη, στάχτη χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης

Σχετικά Άρθρα