Γιατί παραιτήθηκε ο Λύτρας από συνήγορος της Πισπιρίγκου

 Γιατί παραιτήθηκε ο Λύτρας από συνήγορος της Πισπιρίγκου

Για την υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα και τη σύλληψη της πρώην εντολέα του Ρούλας Πισπιρίγκου τοποθετήθηκε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, εξηγώντας τους λόγους που τελικά που παραιτήθηκε από συνήγορος υπεράσπισης.

«Κλήθηκα και από τους δύο γονείς – το πρώτο τηλεφώνημα ήταν από το σύζυγο – ακριβώς για να τους βοηθήσω, για να δούμε τι έχει συμβεί στο θάνατο του τρίτου παιδιού», είπε και τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι μαζί μαζί με τους γονείς συναντήθηκε με ειδικούς και ιατροδικαστές, εξετάζοντας τον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας.

«Μέχρι πριν από λίγες μέρες μίλαγαν για ασφυξία στο τρίτο παιδί που δεν υπήρχε και βλέποντας αυτόν το χαμό στα μέσα ενημέρωσης με κάλεσαν. Πριν από δύο μέρες βγήκαν στην επιφάνεια οι τοξικολογικές και βρέθηκε αυτή η ουσία. Όταν η μητέρα έγινε κατηγορούμενη θα έπρεπε να είχα την εντολή να την εκπροσωπήσω, κι εκεί αρνήθηκα», είπε για τον τερματισμό της νομικής τους σχέσης.

Συμπλήρωσε ακόμα πως «θα πρέπει να σεβαστούμε το τεκμήριο της αθωότητας». Σε ερώτηση αν πήρε την απόφαση της παραίτησης για λόγους συνειδησιακούς, απάντησε: «Σπαταλήσαμε ένα πολύ μεγάλο διάστημα να ψάχνουμε για την ασφυξία και ξαφνικά βγαίνει στην επιφάνεια αυτή η ουσία (σ.σ. κεταμίνη)».

Τι είπε για τον Μάνο Δασκαλάκη

Για τη στιχομυθία που φέρεται να είχε με τη 33χρονη μητέρα είπε πως δεν αληθεύει, αλλά ότι εκείνος απλά ρώτησε όλα τα μέλη της οικογένειας αν γνωρίζουν την ουσία, κάτι που αρνήθηκαν. Για τον πατέρα Μάνο Δασκαλάκη, με τον οποίο είπε ότι έχει επικοινωνήσει μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ισχυρίστηκε ότι δεν έχει ξανακούσει την κεταμίνη καθώς και ότι «δεν περνά από το μυαλό του ότι έχει κάνει κάτι τέτοιο η μητέρα των παιδιών του».

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα