Άρση όλων των περιορισμών από την 1η Απριλίου στην Ελβετία

 Άρση όλων των περιορισμών από την 1η Απριλίου στην Ελβετία

SWITZERLAND PANDEMIC COVID19 CORONAVIRUS

Την άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κοροναϊού αποφάσισε η Ελβετία από την ερχόμενη Παρασκευή 1η Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, με τη χώρα να επιχειρεί ένα συνολικό άλμα επιστροφής στην κανονικότητα της προ πανδημίας εποχής.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε μέσα μαζικής μεταφοράς και δομές υγείας, καθώς και η υποχρεωτική πενταήμερη καραντίνα έπειτα από θετικό τεστ θα καταργηθούν, είπε η ελβετική κυβέρνηση.

Η ευθύνη για τον περιορισμό του ιού θα ανατεθεί στις τοπικές αρχές, πρόσθεσε, με τη χώρα να μπαίνει σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης για τους επόμενους 12 μήνες.

«Χάρη στο υψηλό επίπεδο ανοσοποίησης του πληθυσμού, δεν υπήρξε αξιοσημείωτη αύξηση στον αριθμό των ασθενών με Covid-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας τις τελευταίες εβδομάδες, αν και ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε ξανά στο ίδιο χρονικό διάστημα», υπογραμμίζεται στην κυβερνητική ανακοίνωση.

«Υπάρχει μικρό επίπεδο απειλής για τη δημόσια υγεία τους επόμενους μήνες. Ωστόσο, η πορεία της πανδημίας της Covid-19 δεν μπορεί να εκτιμηθεί αξιόπιστα».

Ο κορονοϊός πιθανότατα δεν θα εξαφανιστεί, σημείωσε η κυβέρνηση, αλλά θα γίνει ενδημικός με εποχικά κύματα του ιού να είναι πιθανά στο μέλλον.

Η κυβέρνηση τόνισε ότι θα απενεργοποιήσει επίσης προσωρινά την ελβετική ηλεκτρονική εφαρμογή Covid-19 (Swiss COVID app), η οποία εντοπίζει άτομα που είχαν έρθει σε στενή επαφή με κρούσμα.

Ο αριθμός των λοιμώξεων στη χώρα παραμένει υψηλός τα τελευταία 24ωρα, με 16.462 νέα κρούσματα σήμερα, παρότι μόνο 165 άτομα κατέληξαν να νοσηλεύονται.

Παρά τους αργούς ρυθμούς κατά τις πρώτες φάσεις της εμβολιαστικής εκστρατείας στην Ελβετία, το 69% των 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένο.

Μέχρι στιγμής, 3,48 εκατομμύρια άνθρωποι – ή το 41% πληθυσμού της χώρας – έχουν μολυνθεί από τη νόσο, ενώ συνολικά 13.060 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της πανδημίας.

Σχετικά Άρθρα