Νέες πληροφορίες: Αυτή είναι η ημερομηνία κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού

 Νέες πληροφορίες: Αυτή είναι η ημερομηνία κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που θα σημάνει και την επιστροφή των ανεμβολίαστων σε εστίαση και λιανεμπόριο χωρίς rapid test σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, θα καταργηθεί μετά την Πρωτομαγιά και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 2 Μαΐου. Δύο είναι τα σενάρια: Στο πρώτο, υπάρχουν σκέψεις για τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου να μπαίνει τέλος στο «σκανάρισμα» και τα αρνητικά rapid test για καταστήματα λιανικής, μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης και καφετέριες.

Το επικρατέστερο σενάριο ωστόσο είναι το δεύτερο που πάει την κατάργηση των μέτρων για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους για τις 2 Μαΐου, δηλαδή για μετά το Πάσχα αλλά και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Υπενθυμίζεται ότι η Πρωτομαγιά πέφτει φέτος Κυριακή και θα μεταφερθεί η αργία για τη Δευτέρα.

Υπάρχει, ωστόσο, πλάνο και για να γίνουν προαιρετικές οι μάσκες στους κλειστούς χώρους άμεσα.

Μετά τις 2 Μαΐου το πλάνο θέλει να γίνονται προαιρετικές οι μάσκες για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους στους κλειστούς χώρους με εξαίρεση τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα μέσα μεταφοράς όπου θα μείνουν υποχρεωτικές μέχρι νεωτέρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο οδικός χάρτης παρουσιάστηκε στην τελευταία συνεδρίαση των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές μόνο για τους εργαζόμενους σε εστίαση και κομμωτήρια τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαΐου. Στα σούπερ μάρκετ, θα είναι επίσης υποχρεωτικές για τους εργαζόμενους και σταδιακά, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα αποφασιστεί τι θα γίνει με τους πελάτες.

Σχετικά Άρθρα