Από το Tinder της πανδημίας στην απευθείας επαφή- Η νέα εκπομπή-πείραμα του BBC3 για τις γνωριμίες

 Από το Tinder της πανδημίας στην απευθείας επαφή- Η νέα εκπομπή-πείραμα του BBC3 για τις γνωριμίες

Όταν ξέσπασε η παγκόσμια πανδημία και τα lockdown άρχισαν να περιορίζουν τους πάντες στα σπίτια τους, οι πιθανότητες να συναντήσετε κάποιον ή κάποια σε καφετέρια, μπαρ ή στο γραφείο μειώθηκαν και οι εφαρμογές γνωριμιών έγιναν ένας από τους μοναδικούς τρόπους για να βρείτε σύντροφο.

Τον Μάρτιο του 2020, το Tinder ανέφερε ότι μέσα σε μια μέρα τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι έκαναν χρήση της πλατφόρμας – ο υψηλότερος αριθμός που σημειώθηκε ποτέ. Και η εφαρμογή συνέχισε να σπάει ρεκόρ. Οι συνομιλίες στο Tinder ήταν 32% μεγαλύτερες και οι άνθρωποι ταίριαζαν κατά 42% πιο συχνά.

Η Bumble λέει ότι η λειτουργία βιντεοκλήσης χρησιμοποιήθηκε 70% περισσότερο και η Hinge σημείωσε αύξηση 63% στον αριθμό των ατόμων που κατέβασαν την εφαρμογή – τα έσοδά της τριπλασιάστηκαν .

Αλλά όταν άνοιξαν οι επιλογές γνωριμιών από το Zoom, λειτούργησαν οι διαδικτυακές σχέσεις στον πραγματικό κόσμο; Και έχει αρχίσει πια η κόπωση της εφαρμογής γνωριμιών;

Στη νέα εκπομπή του BBC Three, Love In The Flesh, πέντε ζευγάρια που δεν έχουν μιλήσει ποτέ μεταξύ τους μόνο διαδικτυακά μέσω εφαρμογών γνωριμιών ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης συναντώνται στην πραγματική ζωή για πρώτη φορά.

zara.jpg
Η Zara McDermott, παρουσιάστρια του σόου και πρώην διαγωνιζόμενη στο Love Island, λέει ότι ορισμένα ζευγάρια μιλούν για χρόνια, άλλα μήνες ή εβδομάδες.

“Η ιδέα είναι ότι βγαίνουν ραντεβού με ειδικούς εφαρμογών, έχουν γνωρίσει πολλούς ανθρώπους στο διαδίκτυο, αλλά έχουν δημιουργήσει αυτές τις συνδέσεις [με το άλλο άτομο] και θέλουν να το συνεχίσουν. Πώς μπορούν αυτές οι συνδέσεις να επιβιώσουν χωρίς περισπασμούς, χωρίς πρόσβαση στις εφαρμογές γνωριμιών ή στα τηλέφωνά τους, μόνο σε ένα όμορφο παραθαλάσσιο σπίτι;”

Η Zara λέει ότι το σόου είναι σημαντικό γιατί μετά την πανδημία, οι άνθρωποι έβγαιναν στο διαδίκτυο περισσότερο από ποτέ, με τις εφαρμογές γνωριμιών να είναι η «σωτήρια χάρη» των ανθρώπων τα τελευταία δύο χρόνια.

«Το να έχουμε μια παράσταση αντιπροσωπευτική αυτού και μετά να μπορούμε να κάνουμε ένα κοινωνικό πείραμα όπου αυτές οι σταθερές διαδικτυακές συνδέσεις βλέπουν αν μπορούν να λειτουργήσουν στον πραγματικό κόσμο, ήταν πραγματικά κατάλληλο», προσθέτει.

«Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μου ήταν ότι σχεδόν από κάθε ζευγάρι που πήγαινε μέσα υπήρχε η προσδοκία ότι θα λειτουργούσε επειδή είχαν μια τόσο ισχυρή σύνδεση στο διαδίκτυο… Επιφανειακά, φαίνεται ότι είναι αρκετά σταθεροί, αλλά βάλτε τους σε ένα σενάριο όπου πρέπει να επικοινωνούν αποτελεσματικά αυτοπροσώπως, πρέπει να εκφράσουν πώς θα λειτουργήσει αυτή η σχέση – αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα».

Η ειδικός σε θέματα σχέσεων Lohani Noor λέει ότι πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από κούραση στις εφαρμογές γνωριμιών, ειδικά καθώς ο κόσμος ανοίγει ξανά και αναζητούν νέους τρόπους για να γνωρίσουν ανθρώπους.

379338.jpg
Από το νέο σώου του BBC

Μίλησε στο BBC Three για τις συμβουλές της για την αντιμετώπιση αυτού:

«Πριν σκεφτείτε να συναντήσετε κάποιον, πρέπει να σκεφτείτε τι είδους σχέση θέλετε. Ξεκαθαρίστε τις ιδιότητες που θέλετε, απαριθμήστε το.

«Καταγράψτε τα αδιαπραγμάτευτά σας, τα πράγματα που αν δείτε στην πραγματική ζωή είναι κάτι που θα σας σπάσει. Να είσαι εγωιστής και ειλικρινής για αυτό που θέλεις».

Κανόνας πέντε μηνυμάτων

«Λέω στους πελάτες μου ότι πρέπει να συναντηθείτε μέσα σε πέντε μηνύματα… Ο λόγος που το λέω αυτό είναι επειδή αυτό που κάνουμε είναι ότι συμπληρώνουμε τα κενά με τη φαντασία μας και έτσι προβάλλουμε.

-«Γνωρίστε γρήγορα για να μην δημιουργήσετε μια ιστορία στο μυαλό σας για το ποιοι είναι, γιατί όταν τους συναντάμε δεν βλέπουμε καν το πραγματικό πρόσωπο, βλέπετε το άτομο που φτιάξατε στο μυαλό σας και μπορεί να πάρτε λίγο χρόνο για να αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε ότι αυτό το άτομο δεν μοιάζει σε τίποτα με το άτομο που τον είχα φανταστεί».

-«Υπάρχει κάτι που μπορεί να είναι πολύ ντροπιαστικό να ρωτήσεις τους φίλους σου αν γνωρίζουν κάποιον που είναι ελεύθερος. Αλλά αν σου αρέσουν οι φίλοι σου, είναι πιθανό να σου αρέσουν και οι φίλοι του φίλου σου».

-«Πηγαίνετε σε ραντεβού με γρήγορους ρυθμούς ή άλλες εκδηλώσεις single. Οι συναντήσεις είναι εξαιρετικές γιατί πρόκειται να κάνετε κάτι που σας αρέσει να κάνετε και στους δύο, επομένως έχετε ένα κοινό χαρακτηριστικό και η εστίαση είναι σε αυτό που κάνετε σε αντίθεση με την πίεση να ξέρετε εάν θα είστε συμβατοί.»

-«Κάντε ένα μικρό διάλειμμα από τα ραντεβού, επικεντρωθείτε στις φιλίες και επανασυνδεθείτε με τον εαυτό σας και επιστρέψτε στον κόσμο. Και πραγματικά κάντε αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σας, τι είναι αυτό που ψάχνω;»

-«Αναρωτηθείτε επίσης, παίζω κι εγώ ένα παιχνίδι, προβάλλω ένα ψεύτικο μέτωπο, ζητάω κάτι που δεν ταιριάζει στην προσωπικότητά μου, είμαι πιστός στον εαυτό μου;

-«Επειδή οι άνθρωποι μερικές φορές βγαίνουν έξω για να αναζητήσουν έναν τέλειο σύντροφο, αλλά ο τέλειος σύντροφος βασίζεται στην πραγματικότητα κάποιου άλλου».

Πηγή: BBC

Σχετικά Άρθρα