Πάτρα: Αλλάζουν πάλι τα δεδομένα – Προσεκτικά βήματα των αρχών στην υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών (vid)

 Πάτρα: Αλλάζουν πάλι τα δεδομένα – Προσεκτικά βήματα των αρχών στην υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών (vid)

Συνολικά αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του Ανθρωποκτονιών περίπου 50 μάρτυρες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ήδη στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών των δύο νοσοκομείων της Αθήνας, εκ των οποίων μερικές έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Οι καταθέσεις αυτές, όπως λένε οι ίδιες πηγές, δείχνουν την κατεύθυνση που πρέπει να έχουν οι έρευνες, ωστόσο, δεν παρέχουν αποδείξεις.

Στο «Φως στο Τούνελ» έφτασαν νέες σοβαρές μαρτυρίες για το πώς η 9χρονη Τζωρτζίνα βίωσε το θάνατο των δύο αδελφών της.

Συγγενείς, φίλοι, και άτομα από το νοσοκομείο μιλούν για την ψυχολογία της Τζωρτζίνας, την ανατριχιαστική ζωγραφιά της που έφερε στο «φως» η εκπομπή, αλλά και την ιδιαίτερη σχέση που είχε με τον πατέρα της.

Οι διωκτικές αρχές φαίνεται να καταλήγουν πως το κλειδί της επίλυσης του γρίφου ίσως να κρύβεται στο μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, την Τζωρτζίνα που έφυγε πριν από δύο μήνες από τη ζωή στο νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού. Το “Τούνελ” παραθέτει και άλλες μαρτυρίες για την έντονη ανησυχία της Τζωρτζίνας.

Οι αστυνομικοί επικεντρώνονται συγκεκριμένα στις υποθέσεις της Μαλένας και της Τζωρτζίνας, καθώς η 6 μηνών Ίριδα άφησε την τελευταία της πνοή στο Καραμανδάνειο της Πάτρας με τους αστυνομικούς να μην έχουν πάρει ακόμα καταθέσεις από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείο της αχαϊκής πρωτεύουσας. Τα τελευταία 24ωρα οι αστυνομικοί είναι ιδιαιτέρως φειδωλοί σε σχέση με την πρόοδο των ερευνών, επιδιώκοντας να «στεγανοποιήσουν» τις έρευνες μέχρι να βρουν τις αποδείξεις που θα «ξεκλειδώσουν» την υπόθεση.

«Είναι διαφορετικό να γνωρίζεις κάτι και διαφορετικό να μπορείς να το αποδείξεις. Η Αστυνομία οφείλει να βρίσκει αποδείξεις. Και μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για μία πρωτοφανή υπόθεση στα αστυνομικά χρονικά. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει φτάσει στην Αστυνομία μία τόσο σύνθετη υπόθεση», αναφέρει αστυνομική πηγή.

Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας, τα οποία θα ρίξουν «άπλετο φως» στην υπόθεση.

«Οι επιστήμονες οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις. Βεβαίως, “μπούσουλας” θα είναι οι ιατροδικαστικές απαντήσεις, αλλά και η αστυνομία οφείλουν να ερευνήσουν και άλλα στοιχεία για να βρουν τους δράστες ή τον δράστη και να δώσουν μία απάντηση στην οικογένεια που έχει τον πόνο της από αυτούς τους θανάτους.

Στο μεταξύ, οι εξελίξεις στην υπόθεση «τρέχουν» καθώς ολοκληρώθηκαν οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις που αφορούσαν στην υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξετάσεις δεν «φωτίζουν» ιδιαίτερα την έρευνα σε σχέση με τα αίτια θανάτου. Ωστόσο, οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους, διότι γίνεται ενδελεχής έρευνα για την ανίχνευση ουσιών στο παιδί.

«Ο ιατρικός φάκελος του παιδιού ανέφερε όλα τα φάρμακα που είχε λάβει το κορίτσι. Τη φαρμακευτική αγωγή δηλαδή που έπαιρνε, η οποία χαρακτηρίζεται βαριά λόγω των προβλημάτων υγείας που είχε η 9χρονη. Η εξέταση πήρε χρόνο γιατί έπρεπε να γίνει η επαλήθευση. Δηλαδή, να ελεγχθεί εάν τα φάρμακα που ανιχνεύτηκαν στον οργανισμό του κοριτσιού συνάδουν με την αγωγή που λάμβανε το παιδί ή εάν υπήρχαν ουσίες στον οργανισμό που δεν συνάδουν με τη φαρμακευτική αγωγή και υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να ανιχνευτούν στον οργανισμό. Επίσης, έγινε και ποσοτική μέτρηση. Εάν δηλαδή τα φάρμακα που ανιχνεύτηκαν είχαν χορηγηθεί στο παιδί στις ποσότητες που έπρεπε ή εάν χορηγήθηκαν μεγαλύτερες ποσότητες που θα μπορούσαν να έχουν επιφέρει το θάνατο», λένε αρμόδιες πηγές.

Η Αστυνομία περιμένει επίσης το πόρισμα από την τριμελή επιτροπή ιατροδικαστών, η οποία επαναξιολογεί το πόρισμα που είχε εκδοθεί πριν από τρία χρόνια για το θάνατο της Μαλένας, ο οποίος είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια.

Τα δύο παιδιά που έφυγαν πρώτα χρονικά από τη ζωή, η Μαλένα και η Ίριδα, είχαν κυάνωση νυχιών. Δηλαδή, μελάνιασμα. Όπως λένε αρμόδιες πηγές, η κυάνωση νυχιών παραπέμπει σε έλλειψη οξυγόνου. «Η έλλειψη οξυγόνου μπορεί να προκληθεί από πάρα πολλούς λόγους. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η κυάνωση νυχιών σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ευρήματα (πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση, γρατζουνιές στη μύτη και άλλα) παραπέμπουν ξεκάθαρα σε ασφυκτικό θάνατο», προσθέτουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης.

Όσον αφορά στην υπόθεση του θανάτου της Μαλένας, υπήρχαν ιατροδικαστικά πορίσματα, τα οποία ωστόσο επαναξιολογούνται από επιτροπή ιατροδικαστών. Αρχικά είχε αναφερθεί η ηπατική ανεπάρκεια ως πιθανή αιτία θανάτου, κάτι που φαίνεται ότι τελικά δεν ισχύει. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιατροδικαστές θα αποδείξουν αρχικά γιατί δεν είναι η ηπατική ανεπάρκεια η αιτία θανάτου και στη συνέχεια θα επιχειρήσουν να αποκλείσουν όλα τα ενδεχόμενα για να καταλήξουν στην πραγματική αιτία θανάτου.

Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει τρία άτομα, τα οποία φέρονται να συνδέονται με την υπόθεση. Τα πρόσωπα αυτά δεν έχουν κληθεί ακόμα για κατάθεση από την ΕΛ.ΑΣ., κάτι που αναμένεται να γίνει το προσεχές διάστημα. Επίσης, στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. μπαίνουν κομβικές ημερομηνίες που αφορούν στις περιόδους των τριών θανάτων. Μάλιστα, εξετάζεται η σχέση της μητέρας και του πατέρα των παιδιών. Εάν η σχέση τους είχε διαρραγεί για κάποιο διάστημα και πότε. Και βέβαια εάν αυτή η διάρρηξη των σχέσεων μπορεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.

Η αινιγματική ανάρτηση της αδερφής της Ρούλας μετά το πόρισμα για μη ασφυκτικό θάνατο
Μετά την δημοσίευση πληροφοριών από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις της μικρής Τζωρτζίνας, η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα προέβη σε μια ανάρτηση στα social media.

«Οι άνθρωποι που μας αγάπησαν, πάντα θα βρίσκουν τρόπο να μας προστατεύουν, ακόμη κι αν δεν υπάρχουν πια» έγραψε η αδερφή της Ρούλας, βάζοντας παράλληλα και τρία αγγελάκια, ενώ στο κάτω μέρος της φωτογραφίας έγραψε επίσης «I miss you (μου λείπετε)».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης έχει πήρε τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων στα όργανα της 9χρονης Τζωρτζίνας, του τρίτου παιδιού της οικογένειας, που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» στα τέλη Ιανουαρίου 2022.

O κ. Μπουζιάνης με βάση τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, θα είναι εκείνος που θα συντάξει την ιατροδικαστική έκθεση σε συνεργασία με τον επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως ο παθολογοανατόμος έχει εντοπίσει ευρήματα που θα πρέπει να αξιολογηθούν περαιτέρω από τον ιατροδικαστή.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης διευκρινίζουν ότι δεν εντοπίστηκαν στοιχεία που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε παθολογικά αίτια.
Επίσης αναμένονται και οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αλλοιώσεις σε ζωτικά όργανα του μικρού κοριτσιού, οι οποίες προκλήθηκαν από τη λήψη κάποιας φαρμακευτικής ή άλλης ουσίας.

Για όλα τα παραπάνω ενημερώνονται οι επικεφαλής αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι έχουν αναλάβει να εξιχνιάσουν τι πραγματικά συνέβη με τους θανάτους των τριών κοριτσιών.

Σχετικά Άρθρα