“Γκάφα” Μπάιντεν: Πώς είπε την Μαριούπολη

 “Γκάφα” Μπάιντεν: Πώς είπε την Μαριούπολη

Στην ομιλία του στη Βαρσοβία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δυσκολεύτηκε να προφέρει σωστά το όνομα της Μαριούπολης. Ο Αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του πρόφερε την Μαριούπολη ως Μητρόπολη, γεγονός που σχολιάστηκε αμέσως από τα ρωσικά δίκτυα.

«Ο Μπάιντεν ξαναβαφτίζει τη Μαριούπολη», είναι ο τίτλος του άρθρου στο ρωσικό πρακτορείο RIA, το οποίο σχολιάζει ότι «χρειάστηκαν αρκετές προσπάθειες στον ηγέτη των Αμερικανών για να προφέρει σωστά το όνομα της πόλης»

«Τουλάχιστον ανθρωπιστική βοήθεια φτάνει στις πόλεις της κεντρικής Ουκρανίας.

Αλλά όχι στην Μητρόπολη… συγγνώμη Όχι στη Μαριούπολη», είπε.

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε την Παρασκευή στα αμερικανικά στρατεύματα στην Πολωνία, ότι θα γίνουν μάρτυρες της γενναιότητας των Ουκρανών, που πολεμούν κατά της ρωσικής εισβολής, «όταν θα είστε εκεί» – κάνοντας μια σημαντική γκάφα, αφού προηγουμένως δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να μείνουν έξω από την ευρωπαϊκή σύγκρουση, για να μην πυροδοτήσουν «τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε το σχόλιο αυτό, απευθυνόμενος σε μέλη της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας του Στρατού, αφού γευμάτισε μαζί τους τρώγοντας  πίτσα και πόζαρε για selfies με δεκάδες αλεξιπτωτιστές, σε μια τραπεζαρία στο Ρζέσοβ, στη νοτιοανατολική Πολωνία.

Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διευκρίνισε γρήγορα ότι ο πρόεδρος δεν άλλαξε στάση σχετικά με την ανάπτυξη στρατού στην Ουκρανία.

«Ο πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν στέλνουμε αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία και δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε αυτή τη θέση», δήλωσε εκπρόσωπος του Μπάιντεν στη New York Post.

Σχετικά Άρθρα