Προεκλογικές ζυμώσεις για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ – Τα ονόματα που έχουν κλειδώσει- Σε ποιές εκλογικές περιφέρειες

 Προεκλογικές ζυμώσεις για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ – Τα ονόματα που έχουν κλειδώσει- Σε ποιές εκλογικές περιφέρειες

Η έναρξη των γαλάζιων προσυνεδρίων αποτελεί μια πρώτης τάξεως αφορμή για να γίνουν οι απαραίτητες ζυμώσεις των κομματικών στελεχών με φόντο τη συγκρότηση των επόμενων ψηφοδελτίων. Τόσο η γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα όσο και το επιτελείο της ΝΔ βρίσκεται επί ποδός αυτόν τον καιρό με αφορμή την έναρξη  των προσυνεδρίων.

Της Άννας Καραβοκύρη

Βασικός στόχος είναι η συσπείρωση της «γαλάζιας» βάσης και η αξιοποίηση νέων στελεχών.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο φουντώνουν και οι «αναζητήσεις» των στελεχών που θέλουν να ριχθούν στην μάχη του σταυρού στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Με το «σταυρόλεξο» των ψηφοδελτίων έχει επιφορτιστεί και πάλι – όπως έγινε και το 2019 – ο εμπειρότατος κι εξ απορρήτων Θανάσης Νέζης, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που κατέχει πολύ καλά την ανθρωπογεωγραφία της ΝΔ αλλά και τις μελλοντικές επιδιώξεις του πρωθυπουργού.

  • Ήδη έχουν κλειδώσει ορισμένα ονόματα, όπως του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας και ο Τάκης Θεοδωρικάκος στον Νότιο Τομέα.
  • Η μεγάλη μάχη αναμένεται να δοθεί για μια θέση στα ψηφοδέλτια της Α’ Αθήνας καθώς εκεί επικρατεί συνωστισμός. Σίγουρη είναι η κάθοδος του Βασίλη Κικίλια, της Όλγας Κεφαλογιάννη, του Θανάση Πλεύρη,  του Νικήτα Κακλαμάνη και της Φωτεινή Πιπιλή.
  • Το τελευταίο διάστημα ακούγετε έντονα πως μια θέση στην Α’ Αθηνών θα διεκδικήσει και η Ελίζα Βόζεμπεργκ.
  • Στην Α΄Αθήνας κατευθύνεται και ο Θόδωρος Σκυλακάκης.
  • Πριν λίγο καιρό ακούγονταν έντονα το σενάριο πως και ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα κατέβαινε στην Α ‘ Αθήνας, όμως αυτό το σενάριο άλλαξε.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Πιερρακάκης που είναι από τα πλέον δημοφιλή στελέχη της κυβέρνησης προορίζεται να «τρέξει» την προεκλογική περίοδο ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και να ενταχθεί ψηλά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
  • Μια θέση στο Επικρατείας αναμένεται να έχει και η Ντόρα Μπακογιάννη.
  • Μάλιστα, την θέση της στο ψηφοδέλτιο του Νομού Χανίων ακούγεται πως θα πάρει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης.
  • Από το Επικρατείας θα φύγει ο Γιώργος Γεραπετρίτης και θα δώσει την μάχη του σταυρού  στην Α’ Πειραιά. Μέχρι πρότινος στην ίδια εκλογική περιφέρεια, Α Πειραιά, ακούγονταν πως είχε κλειδώσει και η Δόμνα Μιχαηλίδου.
  • Στον Δυτικό τομέα της Αθήνας ακούγεται πως θα ριχθεί στην μάχη η Μαρία Συρεγγέλα.

Εν κατακλείδι, μπορεί ο πρωθυπουργός να διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας ωστόσο το ρευστό σκηνικό που διαμορφώνεται σε διεθνές επίπεδο και η πορεία της ελληνικής οικονομίας θα ορίσουν εν πολλοίς το χρόνο των εκλογών.

Εξάλλου είναι κοινό μυστικό πως οι πρόωρες εκλογές, δεν προαναγγέλλονται.

Σχετικά Άρθρα