Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαίνονται οι βομβαρδισμοί – Πεντάγωνο: Η Ρωσία θα βγει πιο αδύναμη από τον πόλεμο

 Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαίνονται οι βομβαρδισμοί  – Πεντάγωνο: Η Ρωσία θα βγει πιο αδύναμη από τον πόλεμο

Μαίνονται οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία και το ρωσικό σφυροκόπημα σε μεγάλες πόλεις, ενώ παρατηρείται μια στασιμότητα στα μέτωπα, λόγω της ουκρανικής αντίστασης.

Οι Ουκρανοί έπληξαν ρωσικό αποβατικό πλοίο ελλιμενισμένο στο Μπερντιάνσκ, κοντά στην πολιορκημένη Μαριούπολη. Ο Ζελένσκι κάλεσε τις χώρες της G7 να δώσουν όπλα στην Ουκρανία.

Γιατί η κυβέρνηση ζητεί καταγραφή αποθεμάτων τροφίμων – Ποιοι οικονομολόγοι διαφωνούν – Νέες πληροφορίες για πλαφόν από τα σούπερ μάρκετ

Πεντάγωνο: Η Ρωσία θα βγει πιο αδύναμη από τον πόλεμο

Η Ρωσία θα βγει πολύ πιο αδύναμη και απομονωμένη από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έκρινε χθες Πέμπτη ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου.

«Θεωρώ με υψηλό βαθμό βεβαιότητας ότι η Ρωσία θα βγει από την Ουκρανία πιο αδύναμη από ό,τι μπήκε στη σύρραξη. Στρατιωτικά πιο αδύναμη, οικονομικά πιο αδύναμη, πολιτικά και γεωπολιτικά πιο αδύναμη, πιο απομονωμένη», έκρινε ο υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για πολιτικά θέματα, ο Κόλιν Καλ.

Σύμφωνα με τον κ. Καλ, το πολυαναμενόμενο κείμενο για την αμυντική στρατηγική και το δόγμα του Πενταγώνου –η δημοσιοποίησή του έχει καθυστερήσει– θα αναφέρεται στη Ρωσία με τον όρο «οξεία απειλή», ωστόσο η Μόσχα «δεν μπορεί» να εγείρει μακροπρόθεσμη στρατηγική απειλή για τις ΗΠΑ, αντίθετα με την Κίνα.

«Ορισμένες ρωσικές μονάδες αποσύρονται»

Ορισμένες ρωσικές στρατιωτικές μονάδες έχουν αρχίσει να αποσύρονται από τις περιοχές στις οποίες είχαν αναπτυχθεί αφού υπέστησαν βαριές απώλειες, ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο σε ενημέρωσή του για την κατάσταση στα πεδία των μαχών νωρίς σήμερα.

Καθώς η ρωσική εισβολή μπήκε στον δεύτερό της μήνα, η κατάσταση στα μέτωπα είναι «πρακτικά παγωμένη», σύμφωνα με τον Ολεξίι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ισχυρή έκρηξη σε δεξαμενές καυσίμων κοντά στο Κίεβο

Την ίδια ώρα οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν την μεγαλύτερη αποθήκη καυσίμων του ουκρανικού στρατού κοντά στο Κίεβο.

Στα σύνορα ο Μπάιντεν

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί σήμερα στην πόλη Ζέτσνο, περίπου 80 χιλιόμετρα από τα σύνορα της εμπόλεμης Ουκρανίας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πολωνία, δεύτερο σταθμό του ταξιδιού του στην Ευρώπη, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ο Λευκός Οίκος.

Σχετικά Άρθρα