Αναδίπλωση Βαρβιτσιώτη, δύο μέρες μετά τη δήλωση για την …”ανατροπή Πούτιν”

 Αναδίπλωση Βαρβιτσιώτη, δύο μέρες μετά τη δήλωση για την …”ανατροπή Πούτιν”

Αν και σε πρώτη ανάγνωση η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, μοιάζει με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για πολιτική κυβίστηση προκειμένου να διορθώσει την «γκάφα» που έκανε μιλώντας σε αμερικανικά ΜΜΕ, όταν είπε ότι ο στόχος των κυρώσεων της Δύσης είναι «η ανατροπή του καθεστώτος Πούτιν». Με μια διευκρινιστική ανακοίνωση, ως απάντηση στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επιχείρησε να κατευνάσει τον αντίκτυπο της πρώτης δήλωσής του στο αμερικανικό σάϊτ TheHill.com.

«Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από την Ε.Ε. και τη διεθνή κοινότητα στοχεύουν και προσωπικά τον κ. Πούτιν και την οικογένειά του, τους στενούς του επιτελείς και τον οικονομικό του περίγυρο. Παράλληλα, η πίεση που ασκείται μέσω των κυρώσεων στη ρωσική οικονομία έχει ως στόχο να ανεβάσει το πολιτικό και οικονομικό κόστος συνέχισης αυτού του πολέμου», επισήμανε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, διαβεβαιώνοντας πως «ασφαλώς, οι κυρώσεις δεν έχουν στόχο καθεστωτική αλλαγή».

«Για το μέλλον της Ρωσίας θα αποφασίσει κυρίαρχα ο ρωσικός λαός που επίσης υποφέρει και πληρώνει κι αυτός βαριές συνέπειες λόγω της εισβολής στην Ουκρανία», κατέληξε, για να προσθέσει: «Μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν έχει αντιληφθεί ότι ο πόλεμος αυτός αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Πούτιν κι ότι ο αυταρχισμός είναι ο αντίπαλος της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Σχετικά Άρθρα