Χειροπέδες σε 40χρονο που είχε ρημάξει τους τάφους σε νεκροταφείο της Αθήνας

 Χειροπέδες σε 40χρονο που είχε ρημάξει τους τάφους σε νεκροταφείο της Αθήνας

Έναν 40χρονο από το Καζακστάν που είχε ρημάξει τους τάφους σε νεκροταφείο της Δυτικής Αττικής συνέλαβε η Αστυνομία.

Ησύλληψή του μάλιστα έγινε επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που προσπαθούσε να ξεκολλήσει μεταλλικό σταυρό από τάφο σε κοιμητήριο της Ελευσίνας.

Άρθρο στο Bloomberg: Το μεγάλο λάθος του Μπάιντεν στον πόλεμο στην Ουκρανία

Η δράση του είχε καταγγελθεί εδώ και καιρό στην Αστυνομία με αποτέλεσμα να συσταθεί ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ η οποία περιπολούσε σε συγκεκριμένα νεκροταφεία της περιοχής. 

Χθες το βράδυ και ενώ βρίσκονταν κοντά στο νεκροταφείο Ελευσίνας άρχισαν να ακούνε θόρυβο με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τον 40χρονο,   οποίος φορώντας άσπρη φόρμα, όμοια με αυτή που φορούν οι μαρμαράδες, προσπαθούσε με ένα καλέμι να ξεκολλήσει μεταλλικό σταυρό από τον τάφο. 

Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρώτες πρωινές ώρες της 21-3-2022 στο Κοιμητήριο Ελευσίνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, 40χρονος  ημεδαπός  για διακεκριμένες   κλοπές,  φθορά ξένης ιδιοκτησίας και προσβολή μνήμης νεκρού κατ’ εξακολούθηση.about:blank

Στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών κλοπών μεταλλικών και μπρούτζινων αντικειμένων από ταφικά μνημεία, εντός κοιμητηρίων σε Ελευσίνα, Μαγούλα και Μάνδρα, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό και σύλληψη του κατηγορουμένου.

Ο 40χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες της 21-3-2022, στο κοιμητήριο της Ελευσίνας κατά τη διάρκεια που αφαιρούσε από ταφικά μνημεία μεταλλικά και μπρούτζινα αντικείμενα. 

Στην κατοχή του, εντός μεγάλου πλαστικού σάκου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: -3- καντήλια, -7- βάσεις καντηλιών, -10- πλαίσια από κορνίζες φωτογραφιών, -9- θυμιατήρια και -2- εικόνες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος κατά τις βραδινές ώρες εισέρχονταν στα κοιμητήρια και αφαιρούσε από τα ταφικά μνημεία, μεταλλικά και μπρούτζινα αντικείμενα όπως καντήλια, μεταλλικές ή μπρούτζινες κορνίζες, καθώς και εκκλησιαστικές εικόνες, με προφανή σκοπό τη μεταπώληση του μετάλλου. 

Σε πολλές περιπτώσεις στην προσπάθεια αφαίρεσης αυτών, προκαλούσε φθορές στα μνημεία.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εξιχνιάστηκαν -14- περιπτώσεις κλοπών και φθορών στα προαναφερόμενα Κοιμητήρια, συνολικής αξίας άνω των -50.000- ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: real.gr

Σχετικά Άρθρα