Τέλος στο πρόστιμο των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους – Πότε θα ισχύσει σύμφωνα με την Μίνα Γκάγκα

 Τέλος στο πρόστιμο των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους – Πότε θα ισχύσει σύμφωνα με την Μίνα Γκάγκα

Την αναστολή του μέτρου του διοικητικού προστίμου των 100 ευρώ στους μη εμβιολιασμένους άνω των 60 ετών ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης και αναφερόμενη στον εμβολιασμό, η κυρία Γκάγκα σημείωσε πως το καλοκαίρι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν το διοικητικό πρόστιμο.

Πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι οι επίσημες ανακοινώσεις για την κατάργηση του προστίμου θα γίνουν πριν το Πάσχα και η ισχύς του μέτρου θα είναι αμέσως μετά το Πάσχα, ενόψει και της τουριστικής περιόδου.

«Όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή. Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί -έστω και πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Όλα αυτά συνεκτιμώνται. Ο κύριος σκοπός όλων μας (…) είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα», ανέφερε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος τόνισε, πως στόχος της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς, όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, με τον ίδιο να τονίζει παράλληλα πως ποιο μέτρο αποφασιστεί από την επιτροπή να αρθεί, όπως για παράδειγμα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, θα γίνει η επανεξέτασή τους και πάλι προς τον φθινόπωρο.

Σχετικά Άρθρα