Πολιτικές αντιδράσεις για τη δήλωση Βαρβιτσιώτη

 Πολιτικές αντιδράσεις για τη δήλωση Βαρβιτσιώτη

«Για αλλοπρόσαλλες κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την Ελλάδα», κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος, με αφορμή ρεπορτάζ του ενημερωτικού ιστότοπου The Hill, όπου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών φέρεται να υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως οι «οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας σκοπό έχουν την ανατροπή του καθεστώτος Πούτιν.

Ακολουθεί η δήλωση του Τομεάρχη Εξωτερικών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

«Μέσω των δηλώσεων του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Βαρβιτσιώτη, σε αμερικανικά μέσα, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη γίνεται η μόνη δυτική κυβέρνηση που δηλώνει ξεκάθαρα ότι οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, έχουν στόχο την ανατροπή του Ρώσου Προέδρου.

Είναι άλλο να στεκόμαστε απέναντι στη Ρωσική εισβολή με ισχυρές κυρώσεις, προκειμένου να τερματιστεί, άλλο ο κ. Μητσοτάκης να εμπλέκει την Ελλάδα άμεσα στον πόλεμο, στέλνοντας πολεμικό υλικό και διατυμπανίζοντας ότι η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων.

Και άλλο, ακόμη πιο επικίνδυνο από όλα, να μιλάει ο κ. Μητσοτάκης μέσω του Υπουργού του σε αμερικανικά Μέσα για κυρώσεις με στόχο την ανατροπή της Κυβέρνησης στη Ρωσία, σε αντίθεση μάλιστα μέχρι και με τις δηλώσεις των ΗΠΑ (Μπλίνκεν) που ξεκαθαρίζουν πως «οι κυρώσεις δεν αποσκοπούν σε αλλαγή καθεστώτος».

Οι αλλοπρόσαλλες κινήσεις Μητσοτάκη στην Ουκρανία θέτουν σε κίνδυνο την Ελλάδα. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με το δόγμα του «τελευταίου Δυτικού προπύργιου προς Ανατολάς» γίνεται κάθε μέρα και πιο επικίνδυνη, όχι μόνο για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και τη διεθνή θέση της χώρας, αλλά και για τη θέση της ΕΕ και την διπλωματική προσπάθεια για ειρήνη στην Ουκρανία.

Διαβάστε τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών:

https://thehill.com/policy/international/599257-sanctions-aimed-at-regime-change-in-russia-says-greek-diplomat

https://twitter.com/hellolaurakelly/status/1506626092211310599?s=24»