Καταγγέλλει ξυλοδαρμό κατά τη σύλληψή του ο Β. Δημάκης

 Καταγγέλλει ξυλοδαρμό κατά τη σύλληψή του ο Β. Δημάκης

Η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε, το μεσημέρι, τον Βασίλη Δημάκη, ο οποίος καταζητούνταν τις τελευταίες μέρες αφού δραπέτευσε παραβιάζοντας το ηλεκτρονικό βραχιολάκι εντοπισμού του.

Η δικηγόρος του, Ηλέκτρα Λήδα Κούτρα, που μίλησε μαζί του τηλεφωνικά από το χώρο κράτησής του, περιέγραψε πως «τον έριξαν στο πάτωμα, πιέστηκε από μπότες δύο αστυνομικών στο στέρνο με τρόπο που δεν μπορούσε να αναπνεύσει και νόμιζε πως πεθαίνει, ενώ κλωτσήθηκε στα πλευρά από μέλη της ομάδας, με ιαχές ενάντια στις δηλώσεις του για τον τέως αντιπρόεδρο του ΣτΕ κλπ. (“ήθελες και να καταγγείλλεις, ε;) ενώπιον των υπολοίπων που επικροτούσαν την παρ’ ολίγον θανάσιμη βία».

Σύμφωνα πάντα με την δικηγόρο του, ο Δημάκης, «ζητά έκτοτε να καταγγείλλει την μεταχείρισή του και την μεταφορά του σε νοσοκομείο, προς τεκμηρίωση των βλαβών, και δεν τα έχει καταφέρει».

Σύμφωνα με πληροφορίες απ’ την ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκε σε περιοχή της Νίκαιας, στο σπίτι κάποιας φίλης του που τον φιλοξενούσε.

Στην επιχείρηση σύλληψης του κρατούμενου φοιτητή εκτός από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πειραιά, συμμετείχαν δυνάμεις της ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ.

Σχετικά Άρθρα