Τσίπρας: Μέχρι στιγμής ζούμε την ακρίβεια Μητσοτάκη και όχι του πολέμου

 Τσίπρας: Μέχρι στιγμής ζούμε την ακρίβεια Μητσοτάκη και όχι του πολέμου

Σφοδρή επίθεση σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ζήτημα της ακρίβειας, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, έθεσε και το δίλλημα του μπροστά στις επόμενες εκλογές, που όπως είναι το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να στηρίξει την οικονομία και όσους πλήττονται από την ακρίβεια, αφού όπως σημείωσε «ο κ.Μητσοτάκης έχει τελειώσει».

Σύζυγος Ουκρανού πολιτικού επιχείρησε να βγάλει 29,5 εκατ. δολάρια στην Ουγγαρία – Πιάστηκε με τις βαλίτσες στα χέρια

«Η έκρηξη της ακρίβειας που βιώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις εδώ και έξι μήνες με αποκλειστική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη και των επιλογών του απειλεί την κοινωνία πλέον όχι μόνο με ενεργειακή φτώχεια αλλά και με μία νέα, ακόμα πιο βαθιά ανθρωπιστική κρίση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως το κόμμα του χρειάζεται ένα έκτακτο σχέδιο για να ανατάξει «για ακόμα μία φορά την κοινωνία και την οικονομία».

«Και αυτό, διότι οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία δεν έχουν ακόμα ενσωματωθεί στο κύμα ακρίβειας που μαστίζει από το Σεπτέμβρη την Ελλάδα. Μέχρι στιγμής ζούμε την ακρίβεια Μητσοτάκη, την ακρίβεια του πολέμου δεν την έχουμε δει ακόμα», είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μίλησε, επίσης, για «απροθυμία του κ. Μητσοτάκη να συγκρουστεί με τα καρτέλ και την αισχροκέρδεια», καθώς «τα άκρως ανεπαρκή μέτρα στήριξης και η ραγδαία συρρίκνωση του εισοδήματος έχουν βάλει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη σε ένα ανεπίστρεπτο καθοδικό σπιράλ».

«Οι άνθρωποι ούτε θέλουν, ούτε μπορούν διότι απλά δεν θέλουν να συγκρουστούν με συμφέροντα και δεν πιστεύουν σε ένα ισχυρό κράτος προς όφελος του πολίτη, αλλά στην “αυτορρύθμιση των αγορών”. Τα αποτελέσματα των αγορών τα βλέπουν οι πολίτες στους λογαριασμούς τους, στο σούπερ μάρκετ, με την υπογραφή Μητσοτάκη», προσέθεσε ο τέως πρωθυπουργός.

Έβαλε και το δίλλημα των επόμενων εκλογών από την πλευρά του. «Κάθε μέρα που περνά οι πολίτες πλέον γνωρίζουν πως το επίδικο δεν είναι εάν θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να διώξει την κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς. Θα κερδίσει, ο κ. Μητσοτάκης έχει τελειώσει. Το επίδικο είναι τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει να στηρίξει την κοινωνία, τα χαμηλότερα εισοδήματα, τη μεσαία τάξη, τους ανθρώπους της εργασίας και της μικρομεσαίας και υγιούς επιχειρηματικότητας μέσα σε αυτές τις συνθήκες πολεμικής οικονομίας που διαμορφώνονται».

«Με λίγα λόγια, πρέπει να είμαστε έτοιμοι, πέρα από τις δεδομένες προγραμματικές μας δεσμεύσεις για μισθό, ιδιωτικό χρέος της πανδημίας, ισχυρό νέο ΕΣΥ, και με ένα έκτακτο συνεκτικό σχέδιο ριζοσπαστικών πρωτοβουλιών out of the box και χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διατίθενται σε κοινοτικό επίπεδο να ανατάξουμε για ακόμα μία φορά την κοινωνία και την οικονομία. Το κάναμε ήδη μία φορά, οι παλινωδίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα μας αναγκάσουν να το ξανακάνουμε.

Και αυτό οφείλει να είναι και το επίδικο, το κεντρικό διακύβευμα στο δρόμο για το Συνέδριό μας. Ένα Συνέδριο ενωτικό, Συνέδριο νίκης που θα αποτελέσει και την αρχή του τέλους της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης», είπε ανάμεσα σε άλλα ο Αλέξης Τσίπρας.