Καταγγέλλουν τον Κ. Μπακογιάννη ότι οικειοποιείται συλλογική κουζίνα

 Καταγγέλλουν τον Κ. Μπακογιάννη ότι οικειοποιείται συλλογική κουζίνα

Οργή εκφράζει η συλλογική κουζίνα El Chef, που δραστηριοποιείται στο Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια, καταγγέλλοντας ότι άστεγος τους έδειξε χαρτί από τον Δήμο Αθηναίων, με το οποίο τον προέτρεπαν να πάει εκεί για να λάβει φαγητό.

Σοβαρή καταγγελία κατά της δημοτικής αρχής της Αθήνας από την Συλλογική Κουζίνα El Chef, που κάνει λόγο για «πρωτόγνωρη και εξοργιστική κατάσταση» σε ανάρτησή της στο facebook.

Στο κείμενο της συλλογικής κουζίνας δημοσιεύεται ανυπόγραφο έγγραφο και περιγράφεται περιστατικό που συνέβη με άστεγο, ο οποίος πήγε στα Εξάρχεια για να πάρει φαγητό.

Σύμφωνα με τον ταλαίπωρο άνδρα, ο Δήμος Αθηναίων του έδωσε χαρτί με το οποίο τον ενημέρωνε, ανωνύμως βέβαια, ότι μπορεί να πάει να πάρει συσσίτιο από την αυτοοργανωμένη κουζίνα.

«Στο χαρτί αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων και το Στέκι Μεταναστών, σαν χώρος που μπορεί ένας άστεγος να πάρει φαγητό» σημειώνει η συλλογική κουζίνα και υπογραμμίζει ότι «το να “στέλνει” ο Δήμος Αθηναίων με ανυπόγραφο χαρτί ανθρώπους σε εμάς, είναι τελείως διαφορετικό. Δεν έχουμε απολύτως καμία σχέση με το κράτος και απολύτως κανένα πάρε – δώσε με τον Δήμο».

Η «Συλλογική Κουζίνας El Chef» καταγγέλλει επίσης πως «ο Μπακογιάννης και η παρέα του, χωρίς καμία ντροπή παραδέχονται την πλήρη ανικανότητά τους αλλά και την πλήρη ανυπαρξία πρόθεσης) να παρέχουν τα βασικά σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη» και σχολιάζει ότι ο «κόσμος ταλαιπωρημένος και καταπονημένος γυρνάει όλο το κέντρο της Αθήνας για να βρει φαγητό», ενώ εκείνοι είναι «οι ίδιοι που υποτίθεται “θα αναπλάσουν το υποβαθμισμένο κέντρο”, μοιράζοντας με αναθέσεις εκατομμύρια ευρώ στους δικούς τους και που ξοδεύουν εκατοντάδες χιλιάδες σε γελοίες φιέστες με Ρουβάδες, αυτοί που οργανώνουν άθλιες ρατσιστικές επιχειρήσεις, πογκρόμ εναντίον προσφύγων, τοξικομανών και αστέγων που “τους χαλάνε την αισθητική”».

Σχετικά Άρθρα