Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη καθηγητής για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

 Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη καθηγητής για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Για σεξουαλική παρενόχληση 17χρονης μαθήτριας συνελήφθη 67χρονος καθηγητής σε Λύκειο στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι μαθητές του σχολείου προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου ως ένδειξη συμπαράστασης στη συμμαθήτρια τους. 

Η 17χρονη μαθήτρια μαζί με την μητέρα της κατήγγειλαν το περιστατικό την Τρίτη, (15/3) στο τμήμα ασφαλείας Χαριλάου όπου και κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από τον 67χρονο καθηγητή της, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές στο πλαίσιο του αυτοφώρου για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Όπως κατήγγειλε η μαθήτρια ο καθηγητής της τη θώπευσε στα οπίσθια στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής.

Μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού, οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριες της κοπέλας προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου, ως ένδειξη συμπαράστασης προς τη μαθήτρια, καθώς και για και να διαμαρτυρηθούν για το επαίσχυντο περιστατικό. Το πρωί της Τετάρτης βρέθηκαν στο γραφείο της διευθύντριας για να την ενημερώσουν εκτενώς για τα όσα συνέβησαν. Την ώρα που γινόταν αυτό, ο καθηγητής μπήκε και αυτός στο γραφείο, με την μαθήτρια που καταγγέλλει την επίθεση να ταράζεται με την παρουσία του.

Ο καθηγητής από την πλευρά του σε έξαλλη κατάσταση αρνούνταν τα πάντα και έλεγε ότι η μαθήτρια που τον κατηγορεί δεν έχει αποδείξεις

Ωστόσο και άλλες μαθήτριες του ίδιου σχολείου αναφέρουν ότι ο εν λόγω καθηγητής προκαλεί με τα σχόλια που κάνει, όπως για παράδειγμα όταν είπε σε μαθήτρια: «Θα μπορούσες άνετα να κάνεις καριέρα σαν μοντέλο», αλλά και με τον τρόπο που κοιτάζει κάποιες μαθήτριες.

Νεαρές κοπέλες που είχαν φοιτήσει στο ίδιο σχολείο στο παρελθόν αναφέρουν ότι η συμπεριφορά του καθηγητή ήταν περίεργη, καθώς με τα λεγόμενά του, τις έφερνε σε άβολη θέση ενώ καταγγέλλεται ότι επέλεγε να σηκώνει στον πίνακα μόνο μαθήτριες οι οποίες φορούσαν κολάν.

Σχετικά Άρθρα