Σε χαμηλό δύο εβδομάδων ο χρυσός μετά τις ανακοινώσεις της Fed

 Σε χαμηλό δύο εβδομάδων ο χρυσός μετά τις ανακοινώσεις της Fed

Στο χαμηλότερο σημείο τους εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες έκλεισαν οι τιμές στα συμβόλαια του χρυσού, επηρεασμένες από την μεταβλητότητα στις αγορές που πυροδοτήθηκε από τις ανακοινώσεις της Fed για την πρώτη αύξηση επιτοκίων από το 2018. 

Αν υπήρξε ποτέ οποιαδήποτε αμφιβολία, η Fed επιβεβαίωσε ότι η «εποχή του ‘παροδικού’ πληθωρισμού έχει τελειώσει», δήλωσε στο Marketwatch ο Τζιλς Κόχλαν, επικεφαλής αναλυτής της HYCM,. «Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής επέλεξαν να ξεκινήσουν έναν πολυαναμενόμενο κύκλο αύξησης των επιτοκίων, παρά τις πολλές αβεβαιότητες που επιμένουν στην παγκόσμια οικονομία».

Στο εξής, οποιαδήποτε περαιτέρω δράση «θα συνοδεύεται από επιφυλάξεις», είπε. «Μπορεί να δούμε μια πιο dovish προσέγγιση στη σύσφιξη, παρά την επιθετική προσέγγιση για την οποία είχαμε προετοιμαστεί τον περασμένο χρόνο».

Ο χρυσός βρέθηκε σε άνοδο λόγω της κρίσης στην Ανατολική Ευρώπη, όπως και οι ανησυχίες για τις διαβρωτικές επιπτώσεις του πληθωρισμού υποστήριξαν επίσης την αγορά χρυσού. Τα υψηλότερα επιτόκια, ωστόσο, αναμένεται να αμβλύνουν μέρος της απήχησης για το πολύτιμο μέταλλο.

Ο χρυσός Απρίλιου κινήθηκε υψηλότερα αμέσως μετά τις ανακοινώσεις της Τράπεζας, και στην συνέχεια «έπεσε» κάτω από το όριο των 1.900 δολαρίων. Τελικά, έκλεισε στα 1.902,90 δολάρια η ουγγιά, χάνοντας 20,50 δολάρια ή 1,1%. 

Σε άλλα μέταλλα, το ασήμι παράδοσης Μαΐου, υποχώρησε κατά 45 σεντς, ή 1,8%, στα 24,71 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα παράδοσης Απριλίου σημείωσε άνοδο 0,6% στα 1.008,10 δολάρια η ουγγιά.

Σχετικά Άρθρα