Guardian: Η Κίνα πρόθυμη για οικονομική βοήθεια στη Ρωσία

 Guardian: Η Κίνα πρόθυμη για οικονομική βοήθεια στη Ρωσία

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλείται ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian που παραθέτει τις προθέσεις της Κίνας για στήριξη της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, σε ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε χθες ο Guardian ανακοίνωσε την ετοιμότητα της Κίνας να παράσχει οικονομική στήριξη στη Ρωσία, στο πλαίσιο του πολέμου με την Ουκρανία.

Καυγάς Πρετεντέρη-Λιάτσου:”Τι Αζόφ και Αζώρ. Ρώσοι με τα τανκς έκλεισαν τη Μαριούπολη”

Η εφημερίδα επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους, με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti να προσθέτει τμήμα της δημοσίευσης από ανώνυμη πηγή, η οποία αναφέρει:

«Το Πεκίνο έχει ήδη αποφασίσει να στηρίξει τη Ρωσία οικονομικά και η αντιπροσωπεία του το τόνισε αυτό στις διαπραγματεύσεις», ανέφερε η πηγή που γνωρίζει το αποτέλεσμα της συνάντησης μεταξύ των αντιπροσώπων των ΗΠΑ και της Κίνας στη Ρώμη στις 14 Μαρτίου.

Τονίζεται, ακόμη, πως, σύμφωνα με τον Guardian, η Ουάσιγκτον είναι απαισιόδοξη για τις προσπάθειες αποξένωσης του Πεκίνου από τη Μόσχα.

Νωρίτερα, πάντως, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Zhao Lijian διέψευσε τα δημοσιεύματα των δυτικών μέσων ενημέρωσης ότι η Μόσχα φέρεται να ζήτησε από το Πεκίνο στρατιωτική βοήθεια για την εισβολή στην Ουκρανία και τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα οι Ηνωμένες Πολιτείες διαδίδουν συνεχώς ψευδείς πληροφορίες κατά της Κίνας για το ουκρανικό ζήτημα.

Σχετικά Άρθρα